-
BIST 100
16224,15%1,08
-
DOLAR
44,35% 0,05
-
EURO
51,48% -0,04
-
GRAM ALTIN
6500,41% 1,95
-
Ç. ALTIN
10892,64% 1,34
Düzenleme sosyal medyadaki ilanları da kapsayacak!
Ticaret Bakanlığı 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren, kiralık taşınmaz ve taşıtların ilan vermek isteyen kişinin öncelikle yetkilendirmelerini doğrulaması gerekiyor. Yetkisiz ilan girişi yapılamayacak.
Ticaret Bakanlığı, taşınmaz ve taşıt ilanlarının yayınlandığı ilan platformlarına kimlik ve yetki doğrulama yükümlülükleri getirildiğini duyurdu. Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'nde (EİDS) ilan vermek isteyen kişilerin kimlik doğrulamaları 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren yapılmaya başlanmıştı. Kimlik bilgilerini doğrulamayan kişiler platformlara ilan giremiyordu.
YENİ YILDA ZORUNLU OLACAK
EİDS’nin ikinci aşaması olan yetki doğrulama uygulaması ise 1 Ocak 2025 tarihi itibarıyla kiralık taşınmaz ilanları için zorunlu olacak.
YETKİ DOĞRULAMA ZORUNLU OLACAK
Önümüzdeki süreçte satılık taşınmaz ilanları ve taşıt ilanları için de yetki doğrulama zorunlu hale getirilecek. EİDS yetki doğrulaması uygulaması ile ilanlar sadece taşınmaz/taşıt sahibi, taşınmaz/taşıt sahibinin 1. ve 2. derece kan hısımları veya eşi ile taşınmaz/taşıt sahibince e-Devlette yer alan EİDS yetkilendirme ekranından yetkilendirilen yetki belgeli emlak/galeri işletmelerince verilebilecek.
SOSYAL MEDYA DA SIKI TAKİBE ALINACAK
Söz konusu düzenleme sosyal medya da dahil olmak üzere elektronik ortamda verilen tüm ilanları kapsayacak. Bakalıktan yapılan açıklamada, elektronik ortamdaki tüm ilanların takip edildiği belirtilirken, Facebook ve Instagram uygulamalarında düzenlemeye aykırı ilan faaliyetleri hakkında idari para cezası uygulandığı aktarıldı.
BİN 426 HESAP KAPATILDI
Ayrıca ilan paylaşımı yapan bin 426 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi.
Defterdar Balıkcı’dan ÇGC'ye ‘Hayırlı olsun’ ziyareti
"Sinek ve haşeratla mücadele gecikmeden başlatılmalıdır"
Sarıçam'da yağışların ardından yol çöktü
Milletvekili Barut uyardı; "Önlem alınmazsa kriz büyür"
TCMB yayımladı: Enflasyon, konut fiyatları, dolar beklentisi belli oldu
Mimar Kemal ilkokulu öğrencilerinden 'Yeşil Vatan'a can suyu!
Seyhan Rotary özel çocuklar sergisinde
80 TL'yi aşmıştı! Benzin ve motorine indirim geldi...
Adana'da iki grup arasında bıçaklı kavga: 2 yaralı
Zorlu maç Adana'nın: 2-1
Kanser tedavisini bile yarıda kesiyor: Bu meyvelerden uzak durun!
Hizmette hız, filoda güç: Yüreğir’e 3 yeni araç
Adana’da 19 firari yakalandı...
İlk sırada lise mezunları var! 2 milyon kişi başvurdu...
Yükleniyor



