• BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,30% 0,03
  • EURO

    51,27% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6675,59% 0,82
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00

Eğitim Çalışanları Yeni Döneme Sorunlarla Başladı...

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili; "Okullardaki güvenlik ve temizlik sorunları bir an önce giderilmelidir. İşgücü Uygulama Programı, okulların temizlik sorununa çözüm olamaz" dedi.

EĞİTİM 12.09.2024 12:10:00 0
Eğitim Çalışanları Yeni Döneme Sorunlarla Başladı...

EĞİTİM-BİR-SEN ADANA ŞUBESİ 17. BASIN BULUŞMASINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi 17. Basın Buluşmasını Adana Öğretmenevi’nde gerçekleştirdi.  2024-2025 eğitim-öğretim döneminin tüm öğrencilere ve eğitim çalışanlarına hayırlı olması dileğinde bulunan Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili eğitim gündemine dair açıklamalarda bulundu. Şube yönetiminde yaşanan değişikliğin asla bir kırgınlık ya da küskünlük nedeniyle yaşanmadığını ifade eden Başkan Sarıgeçili Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi olarak ilkeli sendikacılık mücadelelerini daha güçlü bir şekilde sürdüreceklerini vurguladı.

Eğitim çalışanlarının yeni döneme de sorunlarla başladığını ifade eden Başkan Sarıgeçili; "Eğitim çalışanlarının alım gücü artırılmalıdır. 20 bin öğretmen atama sürecindeki belirsizlik bir an önce giderilmelidir. Mülakat uygulaması kaldırılmadır. Öğretmen açığı sorununa çözüm bulunmalıdır. Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik son bulmalı, kadrolu istihdam esas alınmalıdır. Yer değişikliği talepleri karşılanmalıdır. Mağduriyet giderilerek kalıcı bir kariyer sistemi kurulmalıdır. Eksiklikler giderilmeli, Öğretmenlik Meslek Kanunu adını hak eden bir içeriğe kavuşturulmalıdır. İstihdamda güçlük çekilen bölgelerde cezbedici yöntemler hayata geçirilmelidir. Eğitim yöneticiliği liyakat ve kariyer ekseninde profesyonel bir meslek olarak yapılandırılmalıdır. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddete karşı caydırıcı önlemler alınmalıdır. Öğretim yılına hazırlık ödeneği tüm eğitim çalışanlarına ödenmelidir. Görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavları yapılmalıdır. Hizmetli ve memurların hakları iyileştirilmelidir. Şube müdürlerinin sorunları çözülmelidir. Okullara doğrudan ödenek tahsis edilmelidir. Depremin neden olduğu sorunlar tamamen giderilmelidir” ifadelerini kullandı.

Okullardaki Güvenlik Sorununun Giderilmesi Gerekir

Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan ve 11 ili derinden etkileyen depremlerin yol açtığı sorunların da giderilmesi gerektiğinin altını çizen Sarıgeçili konuşmasında okullardaki güvenlik ve temizlik problemlerine de değinerek; "Okullarda yaşanan şiddet olaylarının önüne geçmek için güvenlik konusuna önem verilmeli. Gün geçmiyor ki şiddet olayları bazen eğitimciye şiddet bazen de öğrencilerimizi mağdur eden olaylar olarak karşımıza çıkmasın. Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi olarak yıllardır mücadelesini verdiğimiz bir talebimiz var. Birkaç yıldır kısmen yerine getiriliyor olsa da bunu asla yeterli bulmuyoruz. Adına 'Belediye Modeli' dediğimiz bu uygulama ile okullarımıza öğrenci sayısına göre hazineden bütçe ayırılmasını talep ediyoruz. Böylece okullarımız kendi imkanlarıyla hem güvenlik hem de temizlik sorunlarını çözebilecek ve okul yönetimi ile veliler karşı karşıya gelmeyecektir" dedi.

İşgücü Uygulama Programı, Okulların Temizlik Sorununa Çözüm Olamaz

Eğitim ve öğretimin sağlıklı ve uygun ortamlarda yürütülmesinin, ihtiyaçların yeterli ölçüde ve zamanında karşılanmasıyla mümkün olabileceğini hatırlatan Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili; "Okullarımızda temizlik, güvenlik gibi hizmetleri yürüten yeterli sayıda yardımcı personelin varlığı olmazsa olmazdır. Okullarımızın yardımcı personel ihtiyacı kadrolu memur statüsünde personelle karşılanamadığından vazgeçilemez nitelikteki hizmetler, okul-aile birlikleri tarafından yapılan veya İŞKUR yönetimindeki geçici istihdam programlarıyla yürütülmeye çalışılmaktadır. Ancak okulların açıldığı bugünlerde halen çok sayıda okulun yardımcı personel ihtiyacı giderilememiştir. İŞKUR tarafından yeni uygulamaya konulan İşgücü Uygulama Programı da tam olarak hayata geçirilememiştir. İşgücü Uygulama Programı iş güvencesinden yoksun, adil ve yeterli bir gelir getirmeyen, sosyal güvencesiz bir çalışma biçimi olduğu için bu hâliyle okulların personel ihtiyacına kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm sunmadığı açıktır" ifadelerini kullandı.

Okul Kantinlerinde Boykot Ürünlerinin Satışına İzin Verilmemelidir

Sarıgeçili açıklamalarını; "Siyonist İsrail ekonomisine katkıda bulunmak, işgal ve zulmün devamına katkıda bulunmak anlamına gelmektedir. Bu nedenle okul kantinlerinde İsrail ya da İsrail’e destek veren firmaların ürünlerinin satılmaması, bu boykota katkıda bulunmanın bir yoludur. Yerli ürünlere öncelik vermek, millî ekonomiye katkıda bulunmak ve yerli üreticiyi desteklemek demektir. Okul kantinlerinde İsrail ürünlerinin yerine yerli ürünlerin satılması, bu amaca hizmet edecektir. Bu çerçevede, okul kantinlerinde İsrail menşeli veya İsrail’in Gazze katliamına destek açıklamasında bulunan yerli ve yabancı ürünlerin satışının yasaklanması sağlanmalıdır" sözleriyle tamamladı. Mustafa Sarıgeçili açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorunlarını cevaplandırdı. Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi 17. Basın Buluşması toplu fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu; Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili, Şube Sekreteri Süleyman Samsa, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Turgut Karasar, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Durmuş Ali Erdoğan, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Umut Gül, Hukuk ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kemal Kara, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Güven Güvener.

Haberi Yorumla

Adana 01 FK’da Sürpriz İstifa!

Ramazan Bayramı'nda 10 bin personel görev yapacak

Hasibe Akkan, çalışanlarıyla bayramlaştı...

Çukurova Üniversitesi Ailesi Bayramlaşma Töreninde Bir Araya Geldi

Çukurova bölgesinde ata sporu güreş S.O.S veriyor!

Ali Hoşfikirer anıldı...

Genç DAİMFED’den Geleneksel Buluşma!

Mehmet Ali Erbil: Rahmetli dedem şıh torunuydu! Benim soyum da...

Geçer; “Nice bayramlara birlikte ulaşmayı temenni ediyorum”

"Bayram'da sevgi, barış ve kardeşlik duyguları yoğunlukla yaşanıyor"

Ava Yaman'ın konuşmasına babası izin vermedi! Ava Yaman kaç yaşında?

Kıvanç, “Bayramlar sevgi, kardeşlik ve paylaşma kültürünü pekiştiriyor”

"Bu anlamlı günler, toplumsal bağlarımızı kuvvetlendiren önemli bir kültürel mirastır"

“Çanakkale” ruhuyla şiirler okuyup türküler söylediler

Dağlı, "Bayramlar toplumun ortak değerlerini pekiştiriyor"

Adana Maviye Büründü...

Korkunç olay! İnşaata götürdükleri kadına tecavüz edip video çektiler

“Umudu ve dayanışmayı büyüteceğiz, hep beraber başaracağız”

Kozay, “Birlikte üretmeye, birlikte başarmaya devam”

Tunç: Ramazan Bayramı dünya ya barış ve huzur getirsin

Adana bayramı yağışlı geçirecek..

Orta direk otomobile veda etti! Korsan taksi ve paylaşımlı yolculukta büyük artış!

“Ramazan Bayramı’na ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

Başkan Umut Şimşir’den Çukurova’da Güçlü Buluşma

Ceza gelirleri 1 trilyon lirayı aştı...

Akaryakıta seri zam bekleniyor...

19 Mayıs Derneği ile 350 aileye umut olan destek

Sürücüler dikkat: Artık denetim noktaları sorgulanabilecek

Adana’da Bayramda Toplu Taşıma Ücretsiz...

Tanburoğlu: “Cumhuriyeti Ayakta Tutma Savaşı Veriyoruz”

Yükleniyor

loading

Geçer; “Nice bayramlara birlikte ulaşmayı temenni ediyorum”

Dağlı, "Bayramlar toplumun ortak değerlerini pekiştiriyor"

“Umudu ve dayanışmayı büyüteceğiz, hep beraber başaracağız”

Tunç: Ramazan Bayramı dünya ya barış ve huzur getirsin

Başkan Umut Şimşir’den Çukurova’da Güçlü Buluşma

Tanburoğlu: “Cumhuriyeti Ayakta Tutma Savaşı Veriyoruz”

Kısacık: Bayramlar, Millet Olma Bilincimizin Teminatıdır

Kozay, “Bayramlar umudu ve kardeşliği büyütür”

"Vatandaşlar bayrama büyük bir geçim sıkıntısı içinde giriyor"

“Bayramı halkın iradesinin yok sayıldığı bir dönemde karşılıyoruz”

Hasibe Akkan, çalışanlarıyla bayramlaştı...

Ali Hoşfikirer anıldı...

"Bayram'da sevgi, barış ve kardeşlik duyguları yoğunlukla yaşanıyor"

“Çanakkale” ruhuyla şiirler okuyup türküler söylediler

Korkunç olay! İnşaata götürdükleri kadına tecavüz edip video çektiler

19 Mayıs Derneği ile 350 aileye umut olan destek

Nacar: Çanakkale bir kahramanlık destanıdır

Ameliyata gülerek giren 8 yaşındaki Ferdi hayatını kaybetti...

"Bayramlar dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini sergiliyor"

Vatandaşa hızlı ihbar imkânı! Güvenilir gıda uygulaması devrede

Ramazan Bayramı'nda 10 bin personel görev yapacak

Kozay, “Birlikte üretmeye, birlikte başarmaya devam”

Adana bayramı yağışlı geçirecek..

Seyhan’da Bayram Öncesi Gıda Denetimleri Sıkılaştırıldı...

Pozantı'da 3 bin kişilik gönül sofrası kuruldu

Yüreğir Belediyesi’nden ibadethanelerde bayram temizliği

Çukurova’da camiler bayrama hazırlanıyor

Adana’da bayramda yağmur ve serin hava etkili olacak

Tayvan’dan Adana’ya Özel Davet

Yüreğir Belediyesi’nden kadın istihdamına destek!

Adana Maviye Büründü...

Yatmadan önce ekrana bakıyorsanız dikkat! Mavi ışığın yaşamımızdaki etkileri...

Vali Yavuz ve Nacar sağlık çalışanları ile iftar yaptı

Yasaklandı: Piyasadan toplatılıyor! Tüm ebeveynleri ilgilendiriyor

Genç Hasta Kalp Kapak Kaçağından Ameliyatsız Yöntemle Kurtuldu

Uzmanından “Geçmeyen Öksürük” Uyarısı! Altından O Hastalık Çıkabilir

Adana’da Alzheimer farkındalığı için anlamlı tiyatro

Kahvaltıda asla tüketmeyin: Damar tıkanıklığını 3 kat hızlandırıyor

Halil Nacar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iftarına katıldı

Hekimlerden 14 Mart’ta Beyaz Yürüyüş...

1.5 Adana Teknoloji Takımları Geleneksel İftar Sofrasında Buluştu

Öğretmen olmak zorlaşıyor! Artık KPSS yetmeyecek...

ÇÜ'de öğrencilerin iş dünyasından beklentileri masaya yatırıldı...

YKS başvuruları çakıldı! 3 kritik sebep...

“Lider öğrencilerimiz sürdürülebilir geleceğe yön veriyor”

Çukurova’da miniklerden İstiklal Marşı’na anlamlı anma

Çukurova Üniversitesinde Öğrenci Filmleri Seyirciyle Buluştu

Büyükşehir’den kadınlara; film ve söyleşi desteği

Teknoloji Tabanlı Girişimler Desteklenecek

Deprem gerçeğine karşı afet bilinci

Ava Yaman'ın konuşmasına babası izin vermedi! Ava Yaman kaç yaşında?

MAGAZİN

Kıvanç, “Bayramlar sevgi, kardeşlik ve paylaşma kültürünü pekiştiriyor”

GÜNDEM

"Bu anlamlı günler, toplumsal bağlarımızı kuvvetlendiren önemli bir kültürel mirastır"

GÜNDEM

“Çanakkale” ruhuyla şiirler okuyup türküler söylediler

YAŞAM

Dağlı, "Bayramlar toplumun ortak değerlerini pekiştiriyor"

SİYASET

Adana Maviye Büründü...

SAĞLIK

Korkunç olay! İnşaata götürdükleri kadına tecavüz edip video çektiler

YAŞAM

“Umudu ve dayanışmayı büyüteceğiz, hep beraber başaracağız”

SİYASET

Kozay, “Birlikte üretmeye, birlikte başarmaya devam”

YEREL

Tunç: Ramazan Bayramı dünya ya barış ve huzur getirsin

SİYASET

Uzun savaş endişesi piyasaları vurdu! Kara pazartesi yaşanıyor...

ABD savaş için kesenin ağzını açtı! 6 günde ne kadar harcandığı ortaya çıktı

DSÖ açıkladı: Dünyada her 8 kişiden 1'i obez...

"Casperlar"ın kanlı planı deşifre oldu!

Bir köpek yalaması hayatını kararttı: Dört uzvunu birden kaybetti

ChatGPT'yi kanlı planına alet etti! İki kişiyi ilaçla öldüren kadından korkutan itiraf

Deriden bulaşıyor, yeni kıtalara uyum sağlıyor...

Kovid'den 5 kat daha ölümcül yeni bir virüs tehdidi!

Geri sayım sürüyor! İnsanlık yok olmaya ne kadar yakın?

Nipah kabusuna dikkat! '45 gün kuralı'