• BIST 100

    10467,20%-0,16
  • DOLAR

    41,92% -0,05
  • EURO

    48,71% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5573,60% -5,14
  • Ç. ALTIN

    9712,10% -1,50

Eski baldızını pompalı tüfekle yaralayıp, onun sevgilisini öldüren sanığa müebbet hapis istemi

ADANA'da eski baldızı Deniz Tuncel'i (21) pompalı tüfekle yaralayıp, onun sevgilisi Şahan Uğurlu'yu (30) öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan Murat Kebude (37) hakkında müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

POLİS-ADLİYE 3.08.2024 13:56:00 0
Eski baldızını pompalı tüfekle yaralayıp, onun sevgilisini öldüren sanığa müebbet hapis istemi

Olay, 29 Mayıs saat 18.00 sıralarında Yüreğir ilçesi Atakent Mahallesi’ndeki bir apartmanda meydana geldi. TIR şoförü Murat Kebude, 2023’te boşandığı eşi S.T.’den 2 kız çocuğunu alıp, marketten de yaş pasta aldıktan sonra evine gitti. Kebude, yolda eski baldızı Deniz Tuncel'i yürürken gördü. Bir süre sonra Tuncel’in sevgilisi Şahan Uğurlu, Kebude’nin evine gelerek, “Sen kimsin, benim sevgilime ters davranıyorsun?” dedi. Çıkan tartışmada Kebude, evdeki ruhsatsız pompalı tüfekle kızları salondayken Uğurlu’yu göğsünden vurdu. Çocuklarını alıp evden çıkan Kebude, merdivenlerde karşılaştığı baldızı Tuncel’i de göğsünden vurup, aşağı indi. Kebude, Sarıçam ilçesi Büyük Baklalı Mahallesi’ndeki ailesinin yanına gidip kızlarını teslim ettikten sonra polisi arayıp teslim oldu. Apartmanda oturanların ihbarıyla adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ambulanslarla hastaneye kaldırılan yaralılardan Uğurlu, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Deniz Tuncel hastanede tedavi altına alındı.

Olaydan sonra tutuklanan cinayet şüphelisi Murat Kebude hakkındaki soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet savcısı, Kebude hakkında ‘kasten öldürme’ ve ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlarından iddianame hazırladı. Adana 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame yapılan incelemenin ardından kabul edildi. Savcı, sanık Murat Kebude’nin Şahan Uğurlu’yu öldürmekten müebbet, baldızı Deniz Tuncel’i ise öldürmeye teşebbüsten 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

İddianamede, sanık Murat Kebude, olay sırasında salonda bulunan kızı 11 yaşındaki E.D.K., ölen Şahan Uğurlu’nun babası Mahmut Uğurlu, yaralanan Deniz Tuncel’in annesi Dürdane Gezer’in ifadelerine yer verildi. 2023 yılında eşinden boşandığını, 2 kız çocuğunun velayetlerinin de kendisinde olduğunu, evde kaldığı zaman çocukların kendisi ile işi olduğu zaman ise kayınvalidesinde kaldığını belirten sanık Kebude, “Olay günü kızlarımı almak için çalıştığım firmaya ait TIR'la kayınvalidemin evine gittim. Çocuklar aşağıya indi, evimize giderken çocuklar yolda teyzeleri Deniz’i yürürken gördüler. El sallamak için yavaşlamamı ve camı açmamı istediler. Ancak durmak mümkün olmadığından durmadım, çocuklara ‘Zaten teyzeniz sizi görmüştür’ diyerek devam ettim. Eve geldiğimizde çocuklara pasta almak için pastaneye gittik, pasta alıp eve geçtik. Eve girmeden komşular birinin beni sorduğunu söylediler. Çocuklarımla eve çıktıktan 5 dakika kadar sonra telefonumu rehberimde kayıtlı olmayan biri beni arayarak, ‘Sen nasıl benim sözlüme TIR'la giderken homurdanırsın, sevgilime sen TIR'dayken ne dedin, sen görürsün, Sen nasıl sevgilime laf söylersin’ şeklinde tehdit eder tarzda söylemde bulundu. Deniz ile ilgili bir şey konuşmadığımı söylemeye çalışsam da beni dinlemedi” dedi.

CİNAYET ANINI ANLATTI

5-10 dakika sonra Şahan Uğurlu’nun evine geldiğini belirten sanık Murat Kebude, cinayet anını şöyle anlattı:

"Bana ‘Ben Deniz'in sevgilisiyim, iki kişiyi öldürdüm, seni de öldürürüm’ diyerek kapıdan içeriyi bir adım attı. Sağ tarafta bulunan mutfaktaki tezgahın üzerindeki bıçağı gözüne kestirdiğini fark ettim. Beni ölümle tehdit ettiği için kendimi ve çocuklarım korumak ve püskürtmek için yatak odamda duvarın kenarında dayalı olarak duran ruhsatı bulunmayan tüfeği aldım. Tüfek elimde yere doğru tutar vaziyetteyken evden gitmesini istedim. Ancak o gitmemekte ısrar ederek tehditlerine devam ediyordu. Üstüme doğru hamle yapınca ben de kendimi korumak amacıyla tüfeğimi ona doğru doğrulttuğum esnada elimdeki tüfeğe doğru almak için hamle yaptı. Tüfeği geri çekmek isterken tüfek iki kez ardı ardına patladı ve yere düştü.”

 

Daha sonra kapıya çıkıp komşulara ‘Ambulans çağırın’ diye bağırdığını belirten sanık Kebude, olay sırasında evin salonunda bulunan 5 ve 11 yaşındaki kızlarını olayın şokundan daha fazla etkilenmemeleri için evden dışarı çıkarttığını söyledi. Merdivenden çocukları ile birlikte aşağı inerken baldızı Deniz ile karşılaştıklarını ifade eden sanık Kebude, “Merdivenden inerken küçük kızım sol elimde tüfek de sağ elimde duruyordu. Deniz ile karşılaşınca birden tüfeğin üzerine doğru hamle yaptı, ben tüfeği geriye doğru çekmek isterken, tüfek ateş aldı, Deniz'in yaralandığını gördüm. Daha sonra babamın evine gittim. Amacım çocuklarımı güvenli bir yere teslim etmekti. Sonra polise teslim oldum. Benim niyetim kesinlikle kimseyi yaralamak veya öldürmek değildi. Her ikisi de elimden tüfeği almaya çalışırken ben geri çektiğim esnada tüfek ateş aldı. Ben böyle bir olay yaşandığından dolayı pişmanım” ifadelerini kullandı.

‘ÇOK KORKTUM’

Şahan Uğurlu’nun öldürülmesi sırasında salonda kardeşi ile bulunan ve teyzesinin de yaralanmasını gören 11 yaşındaki E.D.K. iddianamede yer alan ifadesinde, “Eve giderken yolda teyzem Deniz’i gördük. Küçük kardeşim teyzemle konuşmak istedi. Ancak babam TIR kullandığı için yer de müsait olmadığı için durmadı ve eve gittik. Kapı çaldı. Kapıyı babam açtı. Teyzemin nişanlısı Şahan gelmişti. Kapıda tartışmaya başladılar. Ben ve kardeşim salondaydık. Bağrışma olunca ben salon kapısını açtım. Babamla Şahan'ı gördüm tekrar kapattım. Teyzemi görmedim. Bağırmalar sırasında patlama sesi duydum. Sonra babam salona geldi. Beni ve kardeşimi aldı evden çıkarken Şahan Uğurlu’yu ara holde kanlı bir şekilde yerde yatarken gördüm. Teyzemi görüp görmediğimi hatırlamıyorum. Çok korkmuştum. Kardeşim bağırıyordu. Evden çıkınca babam araba ile bizi dedemin evine götürdü” dedi.

Oğlu öldürülen Mahmut Uğurlu ve kızı yaralanan Dürdane Gezer iddianamedeki ifadelerinde sanıktan şikayetçi oldu. İddianamede ayrıca, olayda ağır yaralanan Deniz Tuncel’in iki kez ameliyat olduğu ancak ifade verecek durumda olmadığı belirtildi. Murat Kebude ilerleyen günlerde yargılanmaya başlayanak.

Haberi Yorumla

Otomobilde sır ölüm: Darp izlerine rastlandı...

1 Ocak'ta yürürlüğe girecek: Bakan Yerlikaya, o suçun cezasını açıkladı!

Çılgın Bediş'in Necmi Dede'si Selahattin Taşdöğen 3+1 dairede mütevazı bir hayat sürüyor!

Annei Yasemin Minguzzi kararın ardından sinir krizi geçirdi...

Petrol istasyonunda silahlı soygun!

Zirai Dondan Etkilenen Adanalı Üreticiye 717 Milyon TL Destek

Yangından dönerken devrilen arazözdeki 2 itfaiyeci yaralandı

Karataş, “7 Milyon Çocuk Yoksul, 2 Milyon Çocuk Aç”

Adana Eczacı Odası (ADEO)’ndan Seri Ziyaretler

Kortların fatihi ATDSK’dan çıktı...

Tarih belli oldu, araç sahipleri dikkat!

Adana’da üreticilere 717 milyon tl don zararı ödemesi yapıldı

Bakanlık harekete geçti: 3 ürün grubu artık ülkeye giremeyecek

Uzun zamandır ortalarda yoktu! Hilal Cebeci'nin son hali gündemde! Kimse tanıyamıyor

Meteoroloji'den 9 il için sarı kodlu uyarı! Yağmur, fırtına, kar...

SGK, borcu olana bildiriyor! 10 milyon kişinin silinecek, o tarihe dikkat: Hakları yanacak

1 ayda 50 ilde FETÖ'ye operasyon

Ebru Yaşar ödül törenine damga vurdu!

Siber suç şebekesine uluslararası operasyon! 40 bin aktif SIM kart ele geçirildi

Yüksek fiyatlar insanları bu yöne itti...

İddianame hazır! İşte tutuklu başkanlar için istenen cezalar...

Adana’da Tekstil Atölyesinde Korkutan Yangın!

"Çocuğun cinsel istismarı" suçundan 32 yıl 9 ay hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

19 Ekim “Muhtarlar günü” dolayısıyla Vali Köşger’e ziyaret

Polis Memuru Çuhatutar’a Son Veda

Yasemin lösemiyle mücadelesini kaybetti...

Adana Ticaret Odası, geleceğe yön veriyor

Seyhan Belediyesi Kütüphanesi, Öğrencilerin Eğitim Merkezi Oldu

Sarıçam’da yeşilçam akşamları yoğun ilgi görüyor...

Derin Talu sevgilisiyle pozlarını paylaştı! Herkes o detaya takıldı

Yükleniyor

Zirai Dondan Etkilenen Adanalı Üreticiye 717 Milyon TL Destek

Karataş, “7 Milyon Çocuk Yoksul, 2 Milyon Çocuk Aç”

KKTC’de kazanan isim belli oldu...

Tanburoğlu güven tazeledi...

Dağlı: “Muhtarlarımız, devletimizin vatandaşa uzanan en güçlü elidir”

CHP'li Bulut: İletişim Başkanlığı harcamalarda Saray'la yarışıyor!

Devletin mahalledeki eli, mahallenin Devlet’teki sesi…

Kısacık: Yanlış İthalat Politikaları Çiftçinin Alın Terine Çökmektir!

Tamer Dağlı’dan ATB Başkanı Şahin Bilgiç’e Ziyaret

Su krizi Meclis gündeminde, "Su tükeniyor, kriz büyüyor"

Otomobilde sır ölüm: Darp izlerine rastlandı...

Yangından dönerken devrilen arazözdeki 2 itfaiyeci yaralandı

Adana’da Tekstil Atölyesinde Korkutan Yangın!

19 Ekim “Muhtarlar günü” dolayısıyla Vali Köşger’e ziyaret

Polis Memuru Çuhatutar’a Son Veda

Yasemin lösemiyle mücadelesini kaybetti...

Sarıçam’da yeşilçam akşamları yoğun ilgi görüyor...

Çukurova GİAD’dan yeni döneme hızlı giriş

Nacar: Muhtarlarımız gözümüz kulağımız

Adana’da uçuruma yuvarlanan cipteki karı-koca hayatını kaybetti

Başkan Ali Demirçalı muhtarlarla bir araya geldi

Vali Köşger; “Yaşadığınız sıkıntıları bizlere iletmenizi bekliyoruz”

Başkan Avan Fındıklı Mahallesinde Halı Saha Açılışı Yaptı

Vali Köşger, “Bu çalışmalar ilimizin gelişip kalkınmasına olumlu yönde katkıda bulunacak”

Yumurtalık’ta çalışmalar hız kesmiyor...

Yüreğir belediyesi araç filosunu güçlendiriyor

“Sarıçam’da Yeşilçam akşamları” başladı

Yüreğir’in fıstığı festivale tat kattı...

3 ilçe Adana'dan ayrılabilir...

Güngör Geçer, Lezzet Festivali’nde Stantları Gezdi...

Adana Eczacı Odası (ADEO)’ndan Seri Ziyaretler

1 Ocak 2026'da yürürlükte! Milyonları ilgilendiriyor...

Hastanelerde covid endişesi: İşte vakaların pik yapacağı aylar...

Sağlık müdürleri Adana’da toplandı...

Nacar’a anlamlı hediye...

Yeni dönem başlıyor...

Adana’da trajikomik görüntü: Serum takılı halde motosikletle yolculuk yaptı

Türkiye'de her yıl 30 bin kişi tromboz nedeniyle hayatını kaybediyor!

10 milyon kişiye devlet hastanelerinin kapısı kapanacak

Onun Yetersizliğindeki Tehlike!

Seyhan Belediyesi Kütüphanesi, Öğrencilerin Eğitim Merkezi Oldu

Vali Köşger’den “Öğretmenim Evimizde” Projesine Anlamlı Destek

Başkan Avan, sınıf Başkanı öğrencinin sözünü yerine getirdi…

Mili Eğitim Müdüründen Gündoğdu’ya övgü...

ÇÜ Yeni Sezonu "Dikkat Çökme Tehlikesi Var" Oyunu ile Açıyor...

ÇÜ AOSB MYO’da Yönetim ve Öğrenciler Bir Araya Geldi

 Gündoğdu TEDx 10 Yaşında!

Öğretmenlerin kılık-kıyafetlerine yeni düzenleme...

Çukurova Üniversitesinde EUPeace “Staff Week” Başladı

Lise eğitimi kısalıyor mu? 3+1 ve 2+2 modelleri masada!

Tarih belli oldu, araç sahipleri dikkat!

EKONOMİ

Adana’da üreticilere 717 milyon tl don zararı ödemesi yapıldı

EKONOMİ

Bakanlık harekete geçti: 3 ürün grubu artık ülkeye giremeyecek

TÜRKİYE

Uzun zamandır ortalarda yoktu! Hilal Cebeci'nin son hali gündemde! Kimse tanıyamıyor

MAGAZİN

Meteoroloji'den 9 il için sarı kodlu uyarı! Yağmur, fırtına, kar...

TÜRKİYE

SGK, borcu olana bildiriyor! 10 milyon kişinin silinecek, o tarihe dikkat: Hakları yanacak

EKONOMİ

1 ayda 50 ilde FETÖ'ye operasyon

POLİS-ADLİYE

Ebru Yaşar ödül törenine damga vurdu!

MAGAZİN

Siber suç şebekesine uluslararası operasyon! 40 bin aktif SIM kart ele geçirildi

DÜNYA

Yüksek fiyatlar insanları bu yöne itti...

EKONOMİ

İlginizi Çekebilir


Siber suç şebekesine uluslararası operasyon! 40 bin aktif SIM kart ele geçirildi

DSÖ’den küresel tehdit uyarısı...

Geri sayım başladı...

Dünyanın gözü Gazze'de: Ateşkes anlaşması imzalandı...

Önlem alınmazsa yüzlerce kişi ölebilir! Acil çağrı yapıldı...

Gazzeli çocukların ‘Sumud’ umudu! "Bize giysi ve yiyecek getirecekler"

Covid'in yeni varyantı ortaya çıktı! Çok hızlı bulaşıyor!

Japon bilim adamları açıkladı: İşte kan gurubunuza göre ideal meslekler!

Bu belirtilere dikkat!

Vakalar 30 milyonu, ölümler 18 milyonu aşacak!