-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Hazır kahve, karın ağrısı, ülser, reflü ve gastrit gibi sorunları tetikliyor...
Hazır kahve, günümüzde yaygın olarak tüketilen pratik ve ekonomik bir ürün olmasına rağmen, sağlık üzerinde olumsuz etkilere sahip olabilir.
Granül, 2'si 1 arada ve fındık aromalı gibi birçok çeşidi bulunan hazır kahveler, lezzetli bir seçenek sunuyor ancak zararları da göz ardı edilmemeli.
Uzmanlar, hazır kahvenin aşırı tüketiminin sağlık sorunlarını tetikleyebileceğini vurguluyor. Fazla kahve tüketimi, kalpte çarpıntı ve yüksek tansiyona neden olabilir. Ayrıca, uyku problemleri en sık rastlanan yan etkilerden biridir.
Daha ciddi sağlık etkileri arasında, doğurganlık sorunları da bulunmaktadır. Düzenli olarak tüketilen hazır kahve, hamile kalma olasılığını azaltırken, düşük riskini artırabilir. Bunun yanı sıra, vitamin ve mineral alımını engelleyebilir.
Mide sağlığı üzerinde de olumsuz etkileri bulunan hazır kahve, karın ağrısı, ülser, reflü ve gastrit gibi sorunları tetikleyebilir. Ayrıca, şeker hastalığı riskini artırdığı ve göz sağlığına zarar verdiği bilinmektedir; miyop, göz bozuklukları ve katarakt gibi rahatsızlıklara yol açabilir.
Dr. Mehmet Tatar, “Küresel Su Krizi Derinleşiyor”
Sigara tartışmasında kardeşlerden 1’ini öldürüp, 2’sini yaralayan 5 kişi tutuklandı
Bayramda Cumhur İttifakı’ndan güçlü birlik mesajı!
Ankara Keçiörengücü 7-0 Adana Demirspor
Atlara eziyet edenler haftada 1 gün barınak temizleyecek...
Tatilciler dönüş yoluna geçti! 43 il "kilit kavşakta" buluştu
CHP Adana İl Başkanlığı’nda Bayramlaşma Töreni
Anne Dağlı son yolculuğuna uğurlandı...
Adana'da sağanak yağışlar barajları doldurdu taşma noktasına getirdi
Adana’da yaylalara yoğun kar yağdı...
AK Parti İl Başkanı Tamer Dağlı annesini kaybetti...
MHP Seyhan'da Coşkulu Bayramlaşma!
Kan donduran yeni detaylar: Fail ünlü iş adamının oğlu çıktı...
İncirlik'te 'Sirenler çaldı' MSB'den açıklama geldi: "Olumsuz bir durum yok"
ÇGC’de coşkulu bayramlaşma...
“Krizlerin içinden milletimizi, memleketimizi çıkartacağız”
Yükleniyor




