-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,34% 0,02
-
EURO
51,21% -0,12
-
GRAM ALTIN
6219,79% -3,17
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
Kıvanç, “Sanayinin Sürdürebilir Geleceği İçin Tedarik Zinciri şart”
ADASO ve TÜSMOD iş birliğiyle, "Satın alma ve Tedarik Zinciri Yönetimi Zirvesi" kapsamında "Tedarik Zincirinde Sürdürebilirlik: Doğaya ve Ekonomiye Yatırım" paneli ve workshop etkinliği düzenlendi.
ADANA’DA TEDARİK ZİNCİRİNDE SÜRDÜREBİLİRLİK KONUŞULDU
Adana Sanayi Odası (ADASO) ve Satınalma ve Tedarik Yönetimi Derneği (TÜSMOD) iş birliğiyle, "Satınalma ve Tedarik Zinciri Yönetimi Zirvesi" kapsamında "Tedarik Zincirinde Sürdürebilirlik: Doğaya ve Ekonomiye Yatırım" paneli ve workshop etkinliği düzenlendi.
Adana Sanayi Kampüsü ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, TÜSMOD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Hüryılmaz, Adana Sanayi Odası Genel Sekreteri Veli Oğuz, TÜSMOD Genel Sekreteri Seran Akın ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, tedarik zinciri yönetiminin sanayinin geleceği için kritik bir rol oynadığını vurgulayarak, "Satınalma ve tedarik zinciri yönetimi, sadece bir operasyon süreci değil, aynı zamanda stratejik bir rekabet avantajıdır. İş dünyasının hızla değişen dinamiklerine uyum sağlamak, verimliliği artırmak, sürdürebilirlik ilkelerine uygun hareket etmek ve dışa bağımlılığı azaltarak yerli üreticilerimizi desteklemek en temel hedeflerimizdendir. Bu zirve, deneyimli profesyoneller ile genç meslektaşlarımızı bir araya getirerek bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik eden çok kıymetli bir platform olacaktır. Sanayinin sürdürebilir geleceği, ancak güçlü bir tedarik zinciri yönetimi ile mümkün olabilir" dedi.

Global Tedarik Zinciri Trendleri ve Sürdürebilirlik
TÜSMOD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Hüryılmaz ise konuşmasında global tedarik zinciri trendlerine değindi. Hüryılmaz, "Dünya genelinde satınalma ve tedarik zinciri yönetimi, sadece fiyata odaklanmıyor. Artık karbon salınımı, çevreye etki ve geri dönüşüm gibi unsurlar da önem kazanıyor. Firmalar, tedarik ettikleri ürünlerin çevreye ne kadar zarar verdiğini, sürdürebilirlik kriterlerine ne ölçüede uyduğunu da hesaba katıyor. Türkiye'nin ihracatını artırmak ve ithalatı azaltmak için tedarik zinciri profesyonellerinin bir araya gelerek ortak hareket etmesi büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı.

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen oturumlarda, sektör profesyonelleri ve akademisyenler, satınalma ve tedarik zinciri yönetiminin farklı boyutlarını ele aldı. Dört oturumdan oluşan zirvede, tedarik zincirinde sürdürülebilirlik, inovasyon, dijitalleşme ve sektörel yaklaşımlar gibi konular masaya yatırıldı. İlk oturumda Temsa'dan Akın Ergür "Satınalma Hakkında Kitaplarda Yazmayanlar" başlıklı sunum yaparken, Bossa’dan Besim Özek ise "Son 5 Yılda Değişen Dünya Ticaret Sistemi ve Yeni Tedarik Modelleri" konusunu ele aldı. İkinci oturumda MST’den Kürşat Sayılgan "Satınalma ve Tedarik Yönetiminde Sektörel Yaklaşımlar" üzerine konuşurken, Koluman’dan Burak Kaan Saltık "Savunma Sanayiinde 2025 Beklentileri" başlıklı sunum yaptı. Üçüncü oturumda ABC Deterjan’dan Barış Sarıgül "Tedarik Zincirinde Sözleşme Yönetiminin Önemi" konusunu aktarırken, Berdan Cıvata’dan Zeynep Şemsi Aysalar "Sürdürülebilirlik ve İnovatif Çözümler" başlıklı sunum gerçekleştirdi. Son oturumda ise Türk Traktör’den Derya Şimşek "Satınalma’da Dijital Dönüşüm Uygulamaları" hakkında bilgi verirken, Pegasus Havayolları’ndan Şerife Akın "Havacılık Sektöründe Merkezi Satınalma, Tedarikçi Seçim Kriterleri ve 2025 Ajandası" konularını ele aldı.
Oturumların ardından, TÜSMOD Genel Sekreteri Seran Akın tarafından yapılan kapanış konuşması ile etkinlik sona erdi.
ATÜ’den 200 kişilik istihdam için son çağrı!
CHP'li Barut, "AKP yine rant, yağma, talan peşinde"
Kısacık: Yatırımcı Dostu Vergi Politikaları Oluşturulmalı
Nacar’dan gençlere: Bu meslek insan sevgisi ister
Siz yeter ki ilk adımı atın! Yuva kuran çiftlere 20 bin lira
Büyükşehir’den kadınlara rahim ağzı kanseri aşısı
Ayağıyla araç sürdü: Ev hapsi ve her türlü motorlu araç kullanmama cezası aldı
Vali Yavuz Karataş’ı Denetledi...
Seyhan’ın iradesi için tek yürek
Cumhurbaşkanının ismini duyunca gözyaşlarını tutamadı
Ayhan Barut'tan sağlık emekçileri için çözüm çağrısı
'Yenisi daha ucuz' Kiracı için tablo değişti: 'Tersini söylemeye başlayacağız'
Maskeli saldırganlar zorla girdikleri evde kurşun yağdırdı: Anne ve oğlu yaralandı
Adanaspor evinde hezimete uğradı: 1-8
Adana'da kaybolan 13 yaşındaki İklim her yerde aranıyor
Adana’da su krizinin eşiğinde Türkiye ve Dünya paneli...
Defterdar Balıkcı’dan ÇGC'ye ‘Hayırlı olsun’ ziyareti
"Sinek ve haşeratla mücadele gecikmeden başlatılmalıdır"
Sarıçam'da yağışların ardından yol çöktü
Yükleniyor




