-
BIST 100
15934,52%-1,18
-
DOLAR
44,36% 0,05
-
EURO
51,38% 0,14
-
GRAM ALTIN
6360,37% -0,98
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
Köpek dehşetine rekor tazminat kararı...
Sahipsiz köpekten kaçarken kamyonetin çarpmasıyla ağır yaralanan ve kalıcı sağlık sorunları yaşayan çocuk için mahkeme kararını verdi.
Başıboş köpekler risk oluşturmaya devam ediyor. Manisa'da bir çocuk daha sokak köpeği saldırısında sağlığından oldu.

KÖPEKTEN KAÇARKEN KAZA GEÇİRDİ
Yunusemre ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde 24 Ekim 2022’de meydana gelen olayda; ilkokul öğrencisi E.K., ekmek almak için çıktığı evinin önünde sahipsiz köpeğin saldırısına uğradı. Köpekten kaçmaya çalışan çocuk, bu sırada yoldan geçen kamyonetin çarpması sonucu ağır yaralandı.

KALICI HASAR OLUŞTU
Olay bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansırken hastaneye kaldırılan E.K., uzun süre yoğun bakımda tedavi gördü. Hayati tehlikeyi atlatan çocuğun yürüme, konuşma ve uzuvlarını kullanma yetilerinde kalıcı hasar oluştu.

BELEDİYE MERCEK ALTINA ALINDI
Ailenin açtığı davayı karara bağlayan Manisa 2'nci İdare Mahkemesi; Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi’nin sahipsiz hayvanların kontrolü ve gözetimi konusunda kamu hizmetini etkin şekilde yerine getirmediğine hükmetti.
Kararda, idarenin yürüttüğü hizmeti sürekli denetlemek ve gerekli önlemleri almakla yükümlü olduğu, bu yükümlülüğün yerine getirilmemesi nedeniyle oluşan zarardan idarenin sorumlu olduğu belirtildi.

10 MİLYON TL PARA CEZASI KESİLDİ
Mahkeme, E.K. lehine maddi ve manevi tazminat ile faizler dahil toplam 10 milyon 252 bin 74 TL’nin ödenmesine karar verdi.
Kararın ardından E.K.'nin Diyarbakır Barosu'na kayıtlı avukatı Muhammet Fatih Demir tarafından Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi’ne başvuru yapıldı.


CHP'li Barut, "AKP yine rant, yağma, talan peşinde"
Kısacık: Yatırımcı Dostu Vergi Politikaları Oluşturulmalı
Nacar’dan gençlere: Bu meslek insan sevgisi ister
Siz yeter ki ilk adımı atın! Yuva kuran çiftlere 20 bin lira
Büyükşehir’den kadınlara rahim ağzı kanseri aşısı
Ayağıyla araç sürdü: Ev hapsi ve her türlü motorlu araç kullanmama cezası aldı
Vali Yavuz Karataş’ı Denetledi...
Seyhan’ın iradesi için tek yürek
Cumhurbaşkanının ismini duyunca gözyaşlarını tutamadı
Ayhan Barut'tan sağlık emekçileri için çözüm çağrısı
'Yenisi daha ucuz' Kiracı için tablo değişti: 'Tersini söylemeye başlayacağız'
Maskeli saldırganlar zorla girdikleri evde kurşun yağdırdı: Anne ve oğlu yaralandı
Adanaspor evinde hezimete uğradı: 1-8
Adana'da kaybolan 13 yaşındaki İklim her yerde aranıyor
Adana’da su krizinin eşiğinde Türkiye ve Dünya paneli...
Defterdar Balıkcı’dan ÇGC'ye ‘Hayırlı olsun’ ziyareti
"Sinek ve haşeratla mücadele gecikmeden başlatılmalıdır"
Sarıçam'da yağışların ardından yol çöktü
Yükleniyor



