-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,20% 0,04
-
EURO
50,81% -0,37
-
GRAM ALTIN
6858,79% -3,56
-
Ç. ALTIN
11465,56% -1,02
Kürkçüler’de mahalle sakinleri festival düzenledi çocuklar gönüllerince eğlendi
Festivaller şehri olan Adana’nın Sarıçam İlçesi Yürekli Mahallesinde bir grup genç tarafından kurulan “Genç Kürkçüler Derneği” Mahallelerindeki çocuklara moral vermek ve mahalle kültürünü yaşatmak için yerel bir festival düzenledi
Dernek Yönetimi ve Muhtarın öncülüğünde düzenlenen “Kürkçüler Çocuk Festivali” renkli görüntülere sahne oldu.Kürkçüler İlkokulu bahçesinde düzenlenen Festivale, gönüllü palyaçolar ve gönüllü stantlar eşlik etti. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği Çocuk Festivali’nde, çocukların yanı sıra anne ve babalar da geleneksel oyunlar oynadı.

Kızılay’ın açmış olduğu stantta kan bağışında da bulunan Sarıçam Yürekli Mahallesi sakinlerinden Onur Keçeli; “Bu yıl ilk defa düzenlenen Çocuk Festivali öncelikle çocuklarımızı, beraberinde de elbette bizleri çok mutlu etti. Bugün mahallemizdeki okulumuzun bahçesinde amatör bir ruhla yapılmış profesyonel bir eğlence var. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dedi.

Genç Kürkçüler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Ergün ise; “Derneğimiz kurulalı henüz 1 yıl bile olmadı. Fakat bu süre zarfında; öncelikle depremde ağır hasar gören ve yıkılan cami minaremizin yeniden yapılmasına öncülük ettik. Sonra sokaklarımızı güvenlik kameraları ile güvence altına aldık. Bunlar zorunlu ihtiyaçlardı fakat asıl mesele ‘Mahalle Kültürümüzü yaşatmak için neler yapılabileceğiydi’ Bu niyetle bu Festivali düzenledik. Mahalle sakinlerimiz de sahip çıktı. Gençlerimiz her işe koştu. El ele vererek, çocuklarımız ve elbette ki mahalle dayanışmamız için “Kürkçüler Çocuk Festivali”nin birincisini hayata geçirdik.” dedi.

Yürekli Mahallesi Muhtarı Fatih Atalay da yapmış olduğu açıklamada; “Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Bakın bugün burada, onların mutluluğu için bir ilki gerçekleştiriyoruz. Tamamen kendi imkanlarımızla, evlatlarımız mutlu olsun diye bir festival organize ettik. İşin içine aileleri de dahil edince çok keyifli bir Festival meydana geldi. Ayrıca bu özel günde ne iş olsa gönüllü bir şekilde koşa koşa yapan mahallemizin gençlerine, Kızılay’a kan vermek için sıraya giren mahalle sakinlerimize, gönüllerinden ne kopuyorsa getirip ikram eden esnaflarımıza ve elbette bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Kürkçüler Çocuk Festivali halat çekme yarışı ve çuval yarışlarının ardından ikramlarla son buldu.
19 Mayıs Derneği ile 350 aileye umut olan destek
Sürücüler dikkat: Artık denetim noktaları sorgulanabilecek
Adana’da Bayramda Toplu Taşıma Ücretsiz...
Tanburoğlu: “Cumhuriyeti Ayakta Tutma Savaşı Veriyoruz”
Kısacık: Bayramlar, Millet Olma Bilincimizin Teminatıdır
Nacar: Çanakkale bir kahramanlık destanıdır
Adana'ya Patriot Kuruluyor...
Ameliyata gülerek giren 8 yaşındaki Ferdi hayatını kaybetti...
"Bayramlar dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini sergiliyor"
“Çanakkale ruhu Türk milletinin en büyük güvencesidir!”
Kozay, “Bayramlar umudu ve kardeşliği büyütür”
Adana Demirspor'a Ceza Üstüne Ceza
Seyhan’da Bayram Öncesi Gıda Denetimleri Sıkılaştırıldı...
"Vatandaşlar bayrama büyük bir geçim sıkıntısı içinde giriyor"
Uludağ, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir diriliş destanı”
1.5 Adana Teknoloji Takımları Geleneksel İftar Sofrasında Buluştu
“Bayramı halkın iradesinin yok sayıldığı bir dönemde karşılıyoruz”
Vali Yavuz, "Tarihin Akışına Karşı Durulan Muazzam Bir İrade"
Sibel Can 11 yaş küçük sevgilisiyle evleniyor...
Ebru Gündeş kızı için özel uçak kiraladı...
Seyhan Belediyesi’nde Uzlaşı Sağlandı: Ödemeler Başladı
Yükleniyor



