Tarih: 13.05.2024 08:34

Kürkçüler’de mahalle sakinleri festival düzenledi çocuklar gönüllerince eğlendi

Facebook Twitter Linked-in

Dernek Yönetimi ve Muhtarın öncülüğünde düzenlenen “Kürkçüler Çocuk Festivali” renkli görüntülere sahne oldu.Kürkçüler İlkokulu bahçesinde düzenlenen Festivale, gönüllü palyaçolar ve gönüllü stantlar eşlik etti. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği Çocuk Festivali’nde, çocukların yanı sıra anne ve babalar da geleneksel oyunlar oynadı.

Kızılay’ın açmış olduğu stantta kan bağışında da bulunan Sarıçam Yürekli Mahallesi sakinlerinden Onur Keçeli; “Bu yıl ilk defa düzenlenen Çocuk Festivali öncelikle çocuklarımızı, beraberinde de elbette bizleri çok mutlu etti. Bugün mahallemizdeki okulumuzun bahçesinde amatör bir ruhla yapılmış profesyonel bir eğlence var. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dedi.

Genç Kürkçüler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Ergün ise; “Derneğimiz kurulalı henüz 1 yıl bile olmadı. Fakat bu süre zarfında; öncelikle depremde ağır hasar gören ve yıkılan cami minaremizin yeniden yapılmasına öncülük ettik. Sonra sokaklarımızı güvenlik kameraları ile güvence altına aldık. Bunlar zorunlu ihtiyaçlardı fakat asıl mesele ‘Mahalle Kültürümüzü yaşatmak için neler yapılabileceğiydi’ Bu niyetle bu Festivali düzenledik. Mahalle sakinlerimiz de sahip çıktı. Gençlerimiz her işe koştu. El ele vererek, çocuklarımız ve elbette ki mahalle dayanışmamız için “Kürkçüler Çocuk Festivali”nin birincisini hayata geçirdik.” dedi.

Yürekli Mahallesi Muhtarı Fatih Atalay da yapmış olduğu açıklamada; “Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Bakın bugün burada, onların mutluluğu için bir ilki gerçekleştiriyoruz. Tamamen kendi imkanlarımızla, evlatlarımız mutlu olsun diye bir festival organize ettik. İşin içine aileleri de dahil edince çok keyifli bir Festival meydana geldi. Ayrıca bu özel günde ne iş olsa gönüllü bir şekilde koşa koşa yapan mahallemizin gençlerine, Kızılay’a kan vermek için sıraya giren mahalle sakinlerimize, gönüllerinden ne kopuyorsa getirip ikram eden esnaflarımıza ve elbette bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kürkçüler Çocuk Festivali halat çekme yarışı ve çuval yarışlarının ardından ikramlarla son buldu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —