• BIST 100

    16287,81%0,58
  • DOLAR

    44,11% 0,07
  • EURO

    50,95% -0,15
  • GRAM ALTIN

    7272,80% -0,86
  • Ç. ALTIN

    11762,72% -0,52

Tanburoğlu: “Zeydan Karalar’ın yolu halka hizmet yoludur”

CHP Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu, Cumhur İttifakı Adana il başkanlarının Zeydan Karalar ile ilgili gerçeği yansıtmayan ve tamamen hazımsızlığa dayanan açıklamaların ile ilgili yazılı bir bülten yayımladı.

SİYASET 30.07.2024 11:18:00 0
Tanburoğlu: “Zeydan Karalar’ın yolu halka hizmet yoludur”

ÜLKE BU HALDEYSE SEBEBİ AKP VE MHP’DİR

Adana Büyükşehir Belediyesinin 2019 yılına göre nereden nereye geldiğini gören halk sandıkta gerekli cevabı zaten vermiştir diyen Başkan Tanburoğlu şu açıklamayı yaptı. “AKP ve MHP’nin Adana il başkanları, aynı kalemden çıkmış açıklamalarla Cumhur İttifakı’nın 31 Mart'ta aldığı ağır yenilgi sonrası ve aynı zamanda ekonomide önleyemedikleri kötüye gidiş nedeniyle gündem değiştirme çabası içine girdiler. Emekliyi, dar ve sabit gelirliyi, çiftçiyi, üreticiyi ve yoksul halk kesimlerini bitirdik diyemiyorlar Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı asılsız iddialarla eleştiriyorlar. Ülkenin bu halde olmasının tek sebebi AKP ve MHP’dir. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar’ın 5 yılda gerçekleştirdiği mali mucize ve hizmet yağmuru karşısında, Cumhur İttifakı’nın 31 Mart Yerel seçimlerden sonra düştüğü çaresizliğin üstünü türlü bahanelerle örtmeye çalışıp, çamur at izi kalsın anlayışına sığınıyorlar.

KOPARDIKLARI FIRTINA YÜZDE 4’E DENK GELİYOR

SGK'nın toplam alacağının içinde %4'lük bir yer teşkil eden belediyelerin prim borçlarını, TÜİK'in hayali ve makyajlı rakamlarına göre bile bir türlü düşüremediğiniz enflasyona, sürekli arttırdığınız vergilere rağmen yönetmediğiniz ekonomiye, hak ettiği aylığı veremediğiniz emekliye bahane etmeniz siyasi kurnazlıktan başka bir şey değildir.

Kaybettiğiniz belediyelerin borçlarını faizleriyle birlikte abartılı bir şekilde açıklayıp, 5 yılda 8 kat artan motorinden, 5.7 kat artan dövizden hiç bahsetmiyor olmanız da cabası! Kaldı ki Başkanımız Zeydan Karalar, belediyenin en fazla 2 aylık prim borcu olduğunu, bahse konu primlerin iştiraklere ait olduğunu ve yapılandırılması durumunda kolaylıkla tahsil edilebileceğini söylemiştir.

Günlerdir fırtına kopardıkları belediyelerin (iktidar muhalefet dahil) toplam prim borcu 96 milyar TL. Özel sektör ve yandaş şirketlerin silinen SGK prim ödemesi ve teşviklerinin toplamı 1 trilyon 300 milyar TL! Yani tüm belediye borçlarının 13.5 katı kadar özel sektörün borcunu silip, gözlerini kaybettiği belediyelere dikmişler. Üstelik belediyeler de devletin diğer kurumları gibi kamu hizmeti yapıyor. Peki ya 1 trilyon 300 milyar TL borcunu sildiğiniz o şirketler ne yapıyor? Sırf bu veriler bile, iktidarın halka hizmet etmediğini açıkça gösteriyor. Sayın Zeydan Karalar'a iftira atmak yerine, bu iktidarı neye, kime veya kimlere hizmet ettiğinin hesabını vermeniz gerekmiyor mu?

BORÇ BATAĞINDAN HİZMET ATAĞINA KALKAN BİR BELEDİYE

Borç batağında devraldığı, işçisinin maaşını ödeyemez, temel görevlerini yapamaz haldeki Adana Büyükşehir Belediyesi’ni devasa hizmetleri borçsuz yapabilir hale getiren, Adana tarihinde görülmemiş hizmetleri halkla buluşturan, ülkenin örnek aldığı bir belediye yaratan Başkan Zeydan Karalar’ın başarısı AK Parti ve MHP Adana İl Başkanlıklarınca bir türlü kabul edilemiyor.

Hemşehrileriyle buluşturduğu devasa hizmetlerin sonucu, ikinci kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sayın Zeydan Karalar, uzun yıllar sonra kent halkının geleceğe umutlu bakmasını sağlayan bir yönetici olarak da tarihe geçmiştir. 

Sayın Zeydan Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi’ni devraldığı andan itibaren, gelirine göre Türkiye’nin en fazla borca sahip belediyesinin Adana Büyükşehir Belediyesi olduğunu defalarca dile getirmiştir. Devasa borca ek olarak sel, pandemi ve deprem gibi büyük felaketler yaşanmasına rağmen Adana Büyükşehir Belediyesi’ni, Adana tarihinde görülmemiş hizmetleri yapabilir hale getiren Başkanımız Zeydan Karalar, bugünlerde Cumhur İttifakı’na mensup siyasi partilerin Adana’daki il başkanlarınca, belediyenin SGK borcu nedeniyle sistematik saldırılara maruz bırakılıyor.

Başkan Zeydan Karalar sözünü daima hizmetleriyle söylemiştir. Adana’ya çok sayıda önemli yeni hizmet sunmaya hazırlanan ve her biri için kapsamlı çalışma planı yapan Başkan Zeydan Karalar, enerjisini ve gücünü, Adana’nın yeniden bölgenin lideri, öncüsü ve incisi olması için kullanmaya kararlıdır. Seyhan Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı inanılmaz işlerle hemşehrilerinin gönlünde taht kuran ve olmaz denileni başararak 30 yıl sonra Adana Büyükşehir Belediyesi’ni partisine kazandıran Başkan Zeydan Karalar, geçtiğimiz 5 yıllık süreçte gösterdiği mucizevi başarıyla halkının kalbindeki yerini perçinlemiştir.

Başkan Zeydan Karalar’ın yalanlarla, asılsız suçlamalarla ve kısır tartışmalarla uğraşacak vakti yoktur. Yalanı kimlerin ne amaçla söylediği ortadadır. MHP İl Başkanı Yusuf Kanlı ve AK Parti İl Başkanı Ozan Gülaçtı, geçmişte olduğu gibi bugün de asılsız iddialarla politika yapma alışkanlıklarını sürdürmektedir.

Sayın Zeydan Karalar, şehrin altyapısını güçlendirilmesi, Adana’nın tanıtımı, aynı zamanda bir turizm kenti haline gelmesi, eşsiz güzelliklerinin ve özelliklerinin daha bilinir olması, daha varsıl, güvenli ve keyifli bir şehir haline gelmesi için çalışmaktadır. 

Kim ne yaparsa yapsın ve söylesin, şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da Sayın Zeydan Karalar, halka hizmet yolundan dönmeyecektir. Adana’ya hizmet eden ve kentin çehresini değiştiren, geleceğini planlayan Sayın Zeydan Karalar’ı yıpratmaya çalışanlar boşa uğraşıyor. Başkan Zeydan Karalar halka hizmet yolunda yürümeye devam edecektir.”

 

 

Haberi Yorumla

Adana’da İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. yılı anıldı...

Merkez Bankası faizi sabit bıraktı...

ÇGC öncülük edecek...

Yüreğir Belediyesi’nden kadın istihdamına destek!

Beta Enerji’nin Hedefi Halka Arz...

Candan Erçetin Lüleburgaz'da çiftlik kurdu! Komşu araziyi sevgilisi satın aldı

Üretimin Gücü Sporun Enerjisiyle Buluşuyor

MSB'den dikkat çeken S-400, KKTC ve İncirlik Üssü açıklaması...

Türkiye'nin 45. gururu! Adana şalgamı Avrupa’da tescillendi...

Vali Yavuz Ceyhan’ı ziyaret etti...

Büyükşehir’den kadınlara; film ve söyleşi desteği

Kansere yakalandıktan sonra Türkiye'den ayrılmıştı!

 Sümer: "Bu bir koruma kanunu değil, kapalı devre yağma planıdır"

Seyhan’da Ramazan sofrası özel misafirleri ağırladı

İşte uyku felcinin ardından olanlar...Karabasan’ın en büyük sırrı açığa çıktı...

Nacar: Karnavala hazırız

Kamu Müteahhitlerinden Hakediş Çağrısı

Doğaya zararın bedeli ağırlaştı...Para cezası 50 kat arttı! Hapis cezası da var!

"Mazotta vergiyi kaldırın, gübrede hibe desteği verin"

Dünyaca ünlü spikerden canlı yayında olay Galatasaray itirafı!

Teknoloji Tabanlı Girişimler Desteklenecek

Adana’da kültür ve sanata destek veren belediyelere teşekkür

Gastronomik Farkındalık ve Atıksız Mutfak atölyesi

Tarımda ve Bilimde Kadınların Gücü Konuşuldu

Firari hükümlü baba ve iki oğlu yakalandı...

Annesiyle tartıştı, evi ve kendisini yakacağını söyledi; 3 saatte ikna edildi

Ormanlık alandaki yayla evi yanarak kullanılmaz hale geldi...

Adana 01 kaçtı Sincan Belediyesi kovaladı: 3-2

Bayram ikramiyesi ve emekli maaşı açıklaması! Ödeme tarihi belli oldu...

Adana'da Sıfır Atık Bilinci Güçlendirilecek

Yükleniyor

loading

 Sümer: "Bu bir koruma kanunu değil, kapalı devre yağma planıdır"

"Mazotta vergiyi kaldırın, gübrede hibe desteği verin"

Şehit aileleriyle anlamlı buluşma!

Kısacık; Devlet Malını Satarak Ancak Günü Kurtarırsınız

Başkan Karataş: Ekonomi Yönetimi Yine Sınıfta Kaldı

Karaisalı’da Anahtar Parti’den Kardeşlik Sofrası

Tamer Dağlı’dan İlçe Teşkilatlarına Seri Ramazan Ziyaretleri

Gençliğin hedefi "Lider Ülke Türkiye"

MHP Seyhan KAÇEP’ten 8 Mart’a Özel İftar...

“İktidar ve muhalefet bir arada yükseliyor ya da alçalıyor”

Adana’da İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. yılı anıldı...

Türkiye'nin 45. gururu! Adana şalgamı Avrupa’da tescillendi...

Seyhan’da Ramazan sofrası özel misafirleri ağırladı

Nacar: Karnavala hazırız

Doğaya zararın bedeli ağırlaştı...Para cezası 50 kat arttı! Hapis cezası da var!

Adana’da kültür ve sanata destek veren belediyelere teşekkür

Gastronomik Farkındalık ve Atıksız Mutfak atölyesi

Annesiyle tartıştı, evi ve kendisini yakacağını söyledi; 3 saatte ikna edildi

Ormanlık alandaki yayla evi yanarak kullanılmaz hale geldi...

DAİMFED'den ÇGC’ye Destek Sözü...

Yüreğir Belediyesi’nden kadın istihdamına destek!

Adana'da Sıfır Atık Bilinci Güçlendirilecek

56 milyon euroluk Pozantı-Akçatekir su projesi ASKİ sorumluluğunda!

Pozantı Belediyesi araç filosunu güçlendirdi...

Adana'da Yıkılacak Kaçak Yerler Belli Oldu! İşte O Yerler...

Portakal çiçeği karnavalı için hazırlıklar tam gaz...

Yenidoğan mahallesi’nde birlik sofrası

Vali Yavuz esnafı ziyaret etti…

Çukurova’da 8 Mart Coşkusu

Büyükşehir’den Tellidere’de iftar…

İşte uyku felcinin ardından olanlar...Karabasan’ın en büyük sırrı açığa çıktı...

14 Mart Tıp Haftası Etkinlikleri Adana’da da başladı...

Uzmanından 'İnfluenza' Uyarısı !

Doktorlara toplu saldırı! Hekimler 3 saat kilitli kaldı...

İhmal etmeyin sakın!.. 50-70 yaş arasında...

Ayrıntıya dikkat: Sivilceler neden aynı yerde çıkar?

Bir Nefes Sağlık Bir Ömür Özgürlük Konferansı…

Düzenleme TBMM'de! 15 yaş altına yasak geliyor...

Nacar: Bağımlılıkla mücadele bir sosyal sorumluluktur

Ramazan'da Baş Ağrısıyla Nasıl Mücadele Edilir?

Büyükşehir’den kadınlara; film ve söyleşi desteği

Teknoloji Tabanlı Girişimler Desteklenecek

Deprem gerçeğine karşı afet bilinci

Yüreğir’de 8 Mart’a özel söyleşisi...

Rektör Sözen, "Başarımızın Arkasında Güçlü Kadın İmzası Var"

ÇÜ'de Oyun Bağımlılığına Karşı Bilim Kafe Etkinliği Düzenledi

Filiz Kepme: “Her alanda lideriz!”

Adana Doğa Koleji’nde Diksiyon ve Hızlı Okuma Seminerine Yoğun İlgi

ATÜ’den “İBAN Senin Riske Atma” Farkındalık Semineri...

Mezun Olduğu Okulda Öğrencilere İlham Verdi...

Büyükşehir’den kadınlara; film ve söyleşi desteği

EĞİTİM

Kansere yakalandıktan sonra Türkiye'den ayrılmıştı!

MAGAZİN

 Sümer: "Bu bir koruma kanunu değil, kapalı devre yağma planıdır"

SİYASET

Seyhan’da Ramazan sofrası özel misafirleri ağırladı

YAŞAM

İşte uyku felcinin ardından olanlar...Karabasan’ın en büyük sırrı açığa çıktı...

SAĞLIK

Nacar: Karnavala hazırız

YAŞAM

Kamu Müteahhitlerinden Hakediş Çağrısı

EKONOMİ

Doğaya zararın bedeli ağırlaştı...Para cezası 50 kat arttı! Hapis cezası da var!

YAŞAM

"Mazotta vergiyi kaldırın, gübrede hibe desteği verin"

SİYASET

Dünyaca ünlü spikerden canlı yayında olay Galatasaray itirafı!

MAGAZİN

İlginizi Çekebilir


Uzun savaş endişesi piyasaları vurdu! Kara pazartesi yaşanıyor...

ABD savaş için kesenin ağzını açtı! 6 günde ne kadar harcandığı ortaya çıktı

DSÖ açıkladı: Dünyada her 8 kişiden 1'i obez...

"Casperlar"ın kanlı planı deşifre oldu!

Bir köpek yalaması hayatını kararttı: Dört uzvunu birden kaybetti

ChatGPT'yi kanlı planına alet etti! İki kişiyi ilaçla öldüren kadından korkutan itiraf

Deriden bulaşıyor, yeni kıtalara uyum sağlıyor...

Kovid'den 5 kat daha ölümcül yeni bir virüs tehdidi!

Geri sayım sürüyor! İnsanlık yok olmaya ne kadar yakın?

Nipah kabusuna dikkat! '45 gün kuralı'