• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

Tanburoğlu: “Zeydan Karalar’ın yolu halka hizmet yoludur”

CHP Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu, Cumhur İttifakı Adana il başkanlarının Zeydan Karalar ile ilgili gerçeği yansıtmayan ve tamamen hazımsızlığa dayanan açıklamaların ile ilgili yazılı bir bülten yayımladı.

SİYASET 30.07.2024 11:18:00 0
Tanburoğlu: “Zeydan Karalar’ın yolu halka hizmet yoludur”

ÜLKE BU HALDEYSE SEBEBİ AKP VE MHP’DİR

Adana Büyükşehir Belediyesinin 2019 yılına göre nereden nereye geldiğini gören halk sandıkta gerekli cevabı zaten vermiştir diyen Başkan Tanburoğlu şu açıklamayı yaptı. “AKP ve MHP’nin Adana il başkanları, aynı kalemden çıkmış açıklamalarla Cumhur İttifakı’nın 31 Mart'ta aldığı ağır yenilgi sonrası ve aynı zamanda ekonomide önleyemedikleri kötüye gidiş nedeniyle gündem değiştirme çabası içine girdiler. Emekliyi, dar ve sabit gelirliyi, çiftçiyi, üreticiyi ve yoksul halk kesimlerini bitirdik diyemiyorlar Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı asılsız iddialarla eleştiriyorlar. Ülkenin bu halde olmasının tek sebebi AKP ve MHP’dir. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar’ın 5 yılda gerçekleştirdiği mali mucize ve hizmet yağmuru karşısında, Cumhur İttifakı’nın 31 Mart Yerel seçimlerden sonra düştüğü çaresizliğin üstünü türlü bahanelerle örtmeye çalışıp, çamur at izi kalsın anlayışına sığınıyorlar.

KOPARDIKLARI FIRTINA YÜZDE 4’E DENK GELİYOR

SGK'nın toplam alacağının içinde %4'lük bir yer teşkil eden belediyelerin prim borçlarını, TÜİK'in hayali ve makyajlı rakamlarına göre bile bir türlü düşüremediğiniz enflasyona, sürekli arttırdığınız vergilere rağmen yönetmediğiniz ekonomiye, hak ettiği aylığı veremediğiniz emekliye bahane etmeniz siyasi kurnazlıktan başka bir şey değildir.

Kaybettiğiniz belediyelerin borçlarını faizleriyle birlikte abartılı bir şekilde açıklayıp, 5 yılda 8 kat artan motorinden, 5.7 kat artan dövizden hiç bahsetmiyor olmanız da cabası! Kaldı ki Başkanımız Zeydan Karalar, belediyenin en fazla 2 aylık prim borcu olduğunu, bahse konu primlerin iştiraklere ait olduğunu ve yapılandırılması durumunda kolaylıkla tahsil edilebileceğini söylemiştir.

Günlerdir fırtına kopardıkları belediyelerin (iktidar muhalefet dahil) toplam prim borcu 96 milyar TL. Özel sektör ve yandaş şirketlerin silinen SGK prim ödemesi ve teşviklerinin toplamı 1 trilyon 300 milyar TL! Yani tüm belediye borçlarının 13.5 katı kadar özel sektörün borcunu silip, gözlerini kaybettiği belediyelere dikmişler. Üstelik belediyeler de devletin diğer kurumları gibi kamu hizmeti yapıyor. Peki ya 1 trilyon 300 milyar TL borcunu sildiğiniz o şirketler ne yapıyor? Sırf bu veriler bile, iktidarın halka hizmet etmediğini açıkça gösteriyor. Sayın Zeydan Karalar'a iftira atmak yerine, bu iktidarı neye, kime veya kimlere hizmet ettiğinin hesabını vermeniz gerekmiyor mu?

BORÇ BATAĞINDAN HİZMET ATAĞINA KALKAN BİR BELEDİYE

Borç batağında devraldığı, işçisinin maaşını ödeyemez, temel görevlerini yapamaz haldeki Adana Büyükşehir Belediyesi’ni devasa hizmetleri borçsuz yapabilir hale getiren, Adana tarihinde görülmemiş hizmetleri halkla buluşturan, ülkenin örnek aldığı bir belediye yaratan Başkan Zeydan Karalar’ın başarısı AK Parti ve MHP Adana İl Başkanlıklarınca bir türlü kabul edilemiyor.

Hemşehrileriyle buluşturduğu devasa hizmetlerin sonucu, ikinci kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sayın Zeydan Karalar, uzun yıllar sonra kent halkının geleceğe umutlu bakmasını sağlayan bir yönetici olarak da tarihe geçmiştir. 

Sayın Zeydan Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi’ni devraldığı andan itibaren, gelirine göre Türkiye’nin en fazla borca sahip belediyesinin Adana Büyükşehir Belediyesi olduğunu defalarca dile getirmiştir. Devasa borca ek olarak sel, pandemi ve deprem gibi büyük felaketler yaşanmasına rağmen Adana Büyükşehir Belediyesi’ni, Adana tarihinde görülmemiş hizmetleri yapabilir hale getiren Başkanımız Zeydan Karalar, bugünlerde Cumhur İttifakı’na mensup siyasi partilerin Adana’daki il başkanlarınca, belediyenin SGK borcu nedeniyle sistematik saldırılara maruz bırakılıyor.

Başkan Zeydan Karalar sözünü daima hizmetleriyle söylemiştir. Adana’ya çok sayıda önemli yeni hizmet sunmaya hazırlanan ve her biri için kapsamlı çalışma planı yapan Başkan Zeydan Karalar, enerjisini ve gücünü, Adana’nın yeniden bölgenin lideri, öncüsü ve incisi olması için kullanmaya kararlıdır. Seyhan Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı inanılmaz işlerle hemşehrilerinin gönlünde taht kuran ve olmaz denileni başararak 30 yıl sonra Adana Büyükşehir Belediyesi’ni partisine kazandıran Başkan Zeydan Karalar, geçtiğimiz 5 yıllık süreçte gösterdiği mucizevi başarıyla halkının kalbindeki yerini perçinlemiştir.

Başkan Zeydan Karalar’ın yalanlarla, asılsız suçlamalarla ve kısır tartışmalarla uğraşacak vakti yoktur. Yalanı kimlerin ne amaçla söylediği ortadadır. MHP İl Başkanı Yusuf Kanlı ve AK Parti İl Başkanı Ozan Gülaçtı, geçmişte olduğu gibi bugün de asılsız iddialarla politika yapma alışkanlıklarını sürdürmektedir.

Sayın Zeydan Karalar, şehrin altyapısını güçlendirilmesi, Adana’nın tanıtımı, aynı zamanda bir turizm kenti haline gelmesi, eşsiz güzelliklerinin ve özelliklerinin daha bilinir olması, daha varsıl, güvenli ve keyifli bir şehir haline gelmesi için çalışmaktadır. 

Kim ne yaparsa yapsın ve söylesin, şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da Sayın Zeydan Karalar, halka hizmet yolundan dönmeyecektir. Adana’ya hizmet eden ve kentin çehresini değiştiren, geleceğini planlayan Sayın Zeydan Karalar’ı yıpratmaya çalışanlar boşa uğraşıyor. Başkan Zeydan Karalar halka hizmet yolunda yürümeye devam edecektir.”

 

 

Haberi Yorumla

THY ve AJet duyurdu: Çok sayıda sefer iptal edildi...

Bahar Şahin başını örtüp paylaştı! Şeyma Subaşı'nı ti'ye aldı...

Adana 01 sahasında gol oldu yağdı: 4-0

Yüreğir Belediyesi engellilerin yüreğine dokundu...

Adana’da binlerce sporcu 16. kez özgürlüğe koştu...

Adana'da ruhsatsız muayenehanede yüzlerce kaçak ilaç ele geçirildi

Pınar Altuğ'a mesaj atıp 450 bin TL istedi! Ünlü oyuncu şaştı kaldı

Dolandırdı Adana'dan Afrika'ya kaçtı...

Okullarda salgın var! Düşmeyen ateşe dikkat!

'Af değil denetimli serbestlik' Gündemde...

Meteoroloji 68 ilde alarm verdi! Pazartesiye dikkat...

Baskında 59 banka ve kredi kartı ele geçirildi

Yargıtay'dan emsal karar! Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor

Başkan Bilal Uludağ Gazetecileri Unutmadı...

Kıvanç; “Kimya Endüstri Bölgesi Adana’nın kaderini değiştirecek”

Özdemir: "Türkiye’nin en büyük partisi olana kadar çalışacağız"

Ceyhan-Osmaniye Yolunda Korkutan Kaza

Adana Demirspor 0-5 Esenler Erokspor

Pozantı'da ilk halk ekmek çıktı

“Basın çok yönlü kuşatma altında”

Adana’ya dev yatırım! Binlerce kişiye iş imkanı sağlayacak...

4 bin TL yüzünden öldürüldü!

Ruhsatsız faaliyete son! 5 ay süre verildi...

Pet şişelerde satılacak sahte içkiler ele geçirildi...

Selen Görgüzel ve Can Yaman dahil 5 isim gözaltında

Uzmanlar uyardı! Buz kesecek...

Türkiye Futbol Federasyonu 43 antrenörü bahis nedeniyle PFDK'ye sevk etti! Aralarında ünlü isimler de var

42 dolandırıcılığa karışıp 27 yıl ceza alan hükümlü yakalandı

Vefat eden Ferdi Tayfur hakkında flaş gelişme!

Boşanma aşamasındaki eşini tartaklayıp, otomobiliyle aracına defalarca vurdu

Yükleniyor

Özdemir: "Türkiye’nin en büyük partisi olana kadar çalışacağız"

Adana’ya dev yatırım! Binlerce kişiye iş imkanı sağlayacak...

Ayhan Barut’tan hem kutlama hem çağrı

CHP'li Zeybek: “Tutuklu Belediye Başkanlarımız Kahramandır”

Ayhan Barut, “Su Yasası çıksın, acil adım atılsın”

Devlet BAHÇELİ'den Adana sohbeti...

Ayhan Barut'tan vergi çağrısı, "Gelir vergisi kaldırılsın"

7 vali merkeze çekildi! Adana Valisi değişti...

18-25 yaş arası dikkat: Erdoğan duyurdu 'İlk 6 aylık maaşı biz karşılayacağız'

AK Parti’nin Adana’daki üye sayısı 328 bini aştı

THY ve AJet duyurdu: Çok sayıda sefer iptal edildi...

Yüreğir Belediyesi engellilerin yüreğine dokundu...

Dolandırdı Adana'dan Afrika'ya kaçtı...

Yargıtay'dan emsal karar! Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor

Başkan Bilal Uludağ Gazetecileri Unutmadı...

Ceyhan-Osmaniye Yolunda Korkutan Kaza

“Basın çok yönlü kuşatma altında”

4 bin TL yüzünden öldürüldü!

10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü ÇÜ'de Kutlandı

Türk Kızılayı, KKTC’de bir dizi temaslarda bulundu

Kadın Muhtarın tutumu yakışmadı…

Pozantı’da Sosyal Belediyecilik Atağı

Vali Köşger: Menderes Adası, Adanalıların tamamının kullanımına açılacak

Pozantı'da "Odun-Kömür Çilesi Bitti, Konfor Geldi"

Başkan Tekin: ”Umudu ve direnci diri tutuyoruz”

Kozay: Onur günümüzü gururla kutluyoruz

Adana’da Yağmur İçin Tarih Verildi...

Akkan; “Adana’nın Kurtuluşu, Özgürlük ve Direniş Ruhunun Adıdır”

Başkan Geçer, "Adanalılar, Kurtuluş Savaşı’nın önemli bir parçası olmuştur"

“Sizlerin desteğiyle güçlü birlik ve beraberlik inşa edeceğiz”

Okullarda salgın var! Düşmeyen ateşe dikkat!

Avrupa'da alarm veren grip vakası artık Türkiye'de!

O Gıdayı 30 Gün Tüketmezseniz Olacaklar!

Büyükşehir ile Koza Rotary arasında iş birliği protokolü imzalandı

Dünya devi Nestle'de bebek maması krizi! Türkiye dahil 50 ülkede ürünlerini geri çağırdı

Tonlarca Sahte Şampuan ve Deterjan Ele Geçirildi...

Halil Nacar: Paramedik camiası önemli parçamız

Nedensiz Göğüs Ağrısının Sebebi! Panik Atak Belirtileri..

Nacar: Hizmetlerimizi Vatandaşlarımızla Geliştiriyoruz

Uzmanlardan kış egzaması uyarısı: Bu alışkanlığı bırakın...

Seyhan Rotary Kurtuluş Satranç Turnuvası yapıldı

ATÜ ile Kazakistan Sivil Havacılık Akademisi arasında akademik iş birliği

Sarıcam’da Eğitime Güçlü Destek!

KYK ve burs miktarlarına zam yapıldı...

27 yaş sonrası eğitim desteğinin kesilmesine tepki çığ gibi büyüyor!

Adana'nın 3 ilçesinde eğitime kar engeli...

Türkiye'nin yarısında okullar tatil işte o illerimiz...

Aladağ'da eğitime kar engeli...

Rotary’ler girişimcilik dersine konuk oldular

Eğitime kar engeli! İşte bugün okulların tatil edildiği il ve ilçeler

Meteoroloji 68 ilde alarm verdi! Pazartesiye dikkat...

TÜRKİYE

Baskında 59 banka ve kredi kartı ele geçirildi

POLİS-ADLİYE

Yargıtay'dan emsal karar! Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor

YAŞAM

Başkan Bilal Uludağ Gazetecileri Unutmadı...

YAŞAM

Kıvanç; “Kimya Endüstri Bölgesi Adana’nın kaderini değiştirecek”

EKONOMİ

Özdemir: "Türkiye’nin en büyük partisi olana kadar çalışacağız"

SİYASET

Ceyhan-Osmaniye Yolunda Korkutan Kaza

YAŞAM

Adana Demirspor 0-5 Esenler Erokspor

SPOR

Pozantı'da ilk halk ekmek çıktı

EKONOMİ

“Basın çok yönlü kuşatma altında”

YAŞAM

İlginizi Çekebilir


Trump hedef haritasını genişletiyor! İngiliz basını yazdı: '5 ülke diken üstünde'

Sanal alemde küresel siber suç ağı! Uzmanlar alarma geçti...

Yeni neslin şifresi mi? Yasaklandıkça okullarda yayıldı: '67' nedir?

Salgın yayılıyor! DSÖ açıkladı....

'Pandemiden çok daha ağır geçecek'

Papa 14. Leo, Ankara'da! İşte ilk görüntüler ve karşılayan isim

Hong Kong’u sarsan felaket! Ölüler ve mahsur kalanlar var...

Kuş gribi alarmı: H5N5 virüsü dünyada ilk kez can aldı...

Bu hastalığın tedavisi yok: Marburg virüsü salgını yayılıyor!

Ekonomiyi kötü etkilemesinden korkuluyor! Avrupa'da yeni salgın alarmı