-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Termometreler 44 dereceyi gösterdi...
Türkiye’nin en sıcak illerinden Adana’da hava sıcaklığı rekor seviyeye ulaştı
Termometreler 44 dereceyi gösterirken, sıcakların artmasıyla birlikte her yıl yaklaşık 30 kişinin boğularak hayatını kaybettiği kanallara akın eden gençler yüzerek serinledi. Kalabalık halde yüzen ve kanala atlayan gençler, boğulma vakalarının kendilerini korkutmadığını söyleyerek yüzmeye devam etti.

Sıcaktan bunalan vatandaşlar ise parklarda bulunan ağaçların gölgesinde sohbet etti. Yetkililerin ise öğle saatlerinde dışarıya çıkılmamasına yönelik uyarılarda bulunduğu kentte, sıcaklığın önümüzdeki günlerde daha da yükseleceği bildirildi.

"Kanalda yüzmekten korkmuyoruz, korkanın çocuğu olmaz"
Sulama kanalına giren Ahmet Çelik kanallarda yüzmekten korkmadıklarını belirterek, "Adana çok sıcak, serinlemeye giriyoruz. Hava 44 derece, ne yapalım? Haftada 2-3 kez geliyoruz. Havuz sıkıcı geliyor. Burada yüzmekten korkmuyoruz, korkanın çocuğu olmaz" dedi.

Pikniğe gitmek üzere dışarı çıktığını belirten Arzu Ünlü ise MS hastası olduğunu ve çok fazla sıcağa çıkamadığını belirterek, "Çok aşırı derecede sıcak. Henüz haziran ayının başındayız.

Vatandaş tabiata akın etti
Aşırı sıcaktan dolayı dayanamıyoruz. Ben temmuz ve ağustos aylarını düşünemiyorum. Adana resmen yanıyor. Adanalı olarak alışkınız ama yine de çok sıcak. Dayanamıyoruz, klimadan uzaklaşmıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu arada Adana’nın Kozan ilçesinde termometrenin 40 dereceyi aşması ile birlikte vatandaşlar doğal tabiat parkına ve soğuk su kaynaklarına akın etti. Meteorolojinin aşırı sıcak uyarısı yaptığı Adana’nın Kozan ilçesinde termometreler 40 derece ve üzerini gösterirken nemle birlikte sıcaklık daha yoğun hissedildi. Vatandaşlar bir anda bastıran aşırı sıcak nedeni ile tabiat parkı ve doğal kaynak sularına akın ederek serinlemeye çalıştı. Alapınar Mesire Alanı’nda gençler doğal kaynak suyuna girerek serinlerken, Dağılcak Tabiat Parkı’nda ise aileler kaynak suda hem serinledi hem de aileleri ile birlikte piknik yaptı.
Aşırı sıcaktan kaçtıklarını ve serinlemek için geldiklerini aktaran Levent Biçer, aşırı sıcak olduğunu söylenenden, hissedilenin daha da sıcak olduğunu ifade etti.İkranur Biçer ise, "Kendimizce serinlemek için bir yer bulduk" diyerek, "50 dereceyi yaz başında hissediyoruz şuan Temmuz Ağustos ayını düşünemiyoruz” dedi.
Kozan’da bir günde aşırı sıcak hava ile karşılaştıklarını kaydeden Sultan Sarraf ise hissedilir sıcağın 40 derece üzeri olduğunu kaydederek ailesi ile birlikte su kaynaklarına geldiklerini ifade etti.

Adana Demirspor 1 attı 4 yedi...
Yurtçu kabri başında anıldı
Karaisalı’da iki ayrı kazada traktör altında kalan 2 çiftçi öldü
Kavurma yapılan şampiyon atın sahibine yüklü ceza!
Büyükşehir’den Kozan’da iftar buluşması...
Sağlık-Sen 14 Mart'da Sağlık Çalışanlarını Unutmadı...
CHP, Doğu Akdeniz Yerel Medya Buluşması’nı Adana’da Gerçekleştirdi
Halil Nacar: Tıp Bayramı kutlu olsun
Tayvan’dan Adana’ya Özel Davet
Adana’da mobilya atölyesinde yangın çıktı...
Çukurova’da miniklerden İstiklal Marşı’na anlamlı anma
Kızılay’ın geleneksel Taşköprü iftarında binlerce kişi aynı sofrada buluştu
Türk Kızılay, Adana’da aşevini hizmete açtı...
Çukurova ödülü Nesin Vakfına törenle verildi
Alkol satışına sıkı denetim geliyor!
TSYD Ödülleri sahiplerini buldu...
Kavurma olan atın sahibi ilk kez konuştu: "Büyük ızdırap duydum"
Çukurova Üniversitesi'nde İftar Coşkusu! Öğrencilerle aynı sofrayı paylaştılar...
62. Kütüphane Haftası ile Adana’ya edebiyat baharı gelecek
Adana’da uyuşturucu operasyonu: 2 kişi tutuklandı
Yükleniyor



