-
BIST 100
16124,69%0,46
-
DOLAR
44,36% 0,05
-
EURO
51,37% -0,27
-
GRAM ALTIN
6502,73% 1,99
-
Ç. ALTIN
10945,35% 1,69
UÇTEK 2024 Ulusal Çukurova Tekstil Kongresi Düzenlendi
Türkiye’de tekstil sektöründe yapılan güncel araştırma ve çalışmaları değerlendirmek amacıyla Çukurova Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü tarafından Ulusal Çukurova Tekstil Kongresi (UÇTEK 2024) düzenlendi.
Sektör temsilcilerinin katılımıyla Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleşen kongrenin açılışında konuşan Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akıllı, bu yıl 5.’si gerçekleşen UÇTEK 2024’e ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kongrede emeği geçenlere teşekkür etti.

Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. R. Tuğrul Oğulata da, tekstilin farklı alanlarında yapılan güncel bilimsel çalışmaların değerlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla yapılan UÇTEK 2024’ün, gerek akademisyenlerin, gerekse sektörde emek harcayan mühendis ve sanayicilerin fikir alışverişine zemin hazırlayarak ilgili tarafları bir araya getirme hedefine başarıyla ulaştığını ifade etti.

90 adet sözlü bildiri sunumunun gerçekleştirildiğini bildiren Prof. Dr. Oğulata, kongrede başlıca değerlendirilen konuların; tekstilde sürdürülebilirlik, ekoloji, yeşil dönüşüm-dijital dönüşüm ağırlıklı olmak üzere, tekstil üretim teknolojisi, tekstil boyama ve bitim teknolojileri, hazır giyim teknolojisi, akıllı tekstiller, fonksiyonel tekstiller ve nanoteknoloji, tekstilde kalite kontrol, tekstil ve moda tasarımı, lif ve polimer teknolojisi, teknik tekstiller, tekstilde konfor, tekstil kompozitleri ve iş sağlığı ve güvenliği şeklinde olduğunu söyledi.

Adanaspor evinde hezimete uğradı: 1-8
Adana'da kaybolan 13 yaşındaki İklim her yerde aranıyor
Adana’da su krizinin eşiğinde Türkiye ve Dünya paneli...
Defterdar Balıkcı’dan ÇGC'ye ‘Hayırlı olsun’ ziyareti
"Sinek ve haşeratla mücadele gecikmeden başlatılmalıdır"
Sarıçam'da yağışların ardından yol çöktü
Milletvekili Barut uyardı; "Önlem alınmazsa kriz büyür"
TCMB yayımladı: Enflasyon, konut fiyatları, dolar beklentisi belli oldu
Mimar Kemal ilkokulu öğrencilerinden 'Yeşil Vatan'a can suyu!
Seyhan Rotary özel çocuklar sergisinde
80 TL'yi aşmıştı! Benzin ve motorine indirim geldi...
Adana'da iki grup arasında bıçaklı kavga: 2 yaralı
Zorlu maç Adana'nın: 2-1
Kanser tedavisini bile yarıda kesiyor: Bu meyvelerden uzak durun!
Hizmette hız, filoda güç: Yüreğir’e 3 yeni araç
Adana’da 19 firari yakalandı...
Yükleniyor



