• BIST 100

    14169,30%0,02
  • DOLAR

    42,82% 0,02
  • EURO

    50,64% 0,61
  • GRAM ALTIN

    6185,12% 1,24
  • Ç. ALTIN

    9975,22% 2,31

Ukrayna’nın Adana Fahri Konsolosluğu açıldı

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger de, Adana’nın Doğu Akdeniz’in de en önemli ve lokomotif şehirlerinden birisi olduğuna dikkat çekerek fahri konsolosluğun Ukrayna’nın Adana’ya gösterdiği ilginin tescili olduğunu söyledi.

YAŞAM 10.11.2024 10:00:00 0
Ukrayna’nın Adana Fahri Konsolosluğu açıldı

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Fahri Konsolos Ömer Faruk Sakarya’nın atanmasını, “Hem devlet nezdinde, itibarı son derece yüksek, prestijli bir arkadaşımız, hem iş dünyası içerisinde saygın bir iş adamı” şeklinde, Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Vasly Bodnar da, “Sadece Türkiye için vatansever değil, aynı zamanda kendi memleketi için katkılar sunan Ömer beyin kalbinde Ukrayna için de yer olması bizim için büyük bir şeref” cümlesiyle dile getirdi. 

UKRAYNA’NIN İMARINDA ADANA’NIN ÖNEMİ  

Ukrayna-Türkiye ilişkilerinin artmasına, bölgesel anlamda ülkelerin yakınlaşmasına katkı sağlayacak Ukrayna Adana Fahri Konsolosluğu binasının açılışı Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Antalya Konsolosu Oleksandr Voronin, Başkatip Viacheslav Khomenko ve Adanalı işadamlarının katılımıyla açıldı. Açılış sonrası ise Sheraton Grand Adana’da resepsiyon verildi. 

Saygı duruşu, Ukrayna ve Türkiye milli marşlarının okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını yapan Fahri Konsolos Ömer Faruk Sakarya, Adana’nın körfez savaşları sonrası Irak’ın yeniden imarında en çok destek veren, çaba gösteren kent olduğunu hatırlatarak, “Bizler Adana olarak Ukrayna’nın imarında, sosyal ve kültürel hayatının desteklenmesinde de en büyük aktör olacağız. Bu bakış açısıyla çalışacak, çaba göstereceğim. Hem Ukrayna’nın, hem de ülkemizin menfaatlerini en üst düzeyde tutacağım. Bu görev benim için bir gurur. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Ukrayna Devlet Başkanı’nın olur ve uygun görmeleri ile bu göreve atandım. Bu büyük bir sorumluluk. Her iki ülkenin de bana olan güvenini boşa çıkarmayacağım” dedi. 

‘DEVLET NEZDİNDE PRESTİJLİ’ 

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger de, Adana’nın Doğu Akdeniz’in de en önemli ve lokomotif şehirlerinden birisi olduğuna dikkat çekerek başladığı konuşmasında, fahri konsolosluğun Ukrayna’nın Adana’ya gösterdiği ilginin tescili olduğunu kaydetti. Adana’nın yeni stratejik yatırımlar, gelişmelerle sanayi, tarım, turizmin parlayan yıldızı olacağını vurgulayan Köşger, “Bu stratejik coğrafyada, bu kritik zamanda, kritik eşikte Adana’nın fahri konsoloslukla taçlandırılmış olması Ukrayna açısından da isabetli bir iş. Bugünler geçecek. Dünya daha iyi bir hale gelecek. 

Dünyada sulhun, sükunetin, huzurun, barışın hakim olduğu, ekonomik ilişkilerin güçlendiği, ülkelerin kendi potansiyellerini kullanabildikleri ve daha üretken hale gelebildikleri bir coğrafyada Ukrayna-Türkiye ilişkileri çok daha kuvvetli, çok daha sağlam hale gelecektir. Fahri konsolos olarak seçilen, görevlendirilen arkadaşımız çok isabetli bir tercih. Hem devlet nezdinde yani bizim nezdimizde itibarı son derece yüksek, prestijli bir arkadaşımız, hem iş dünyası içerisinde saygın bir iş adamı. O anlamda hem devlet tarafını, hem iş dünyasını Ukrayna ve Türkiye dostluğu, kardeşliğinde daha motive ve daha aktive hale gelecek olmasından dolayı da isabetli bir tercih olduğunu söylemek istiyorum. Ömer Faruk beyi tebrik ediyorum. Ukrayna’yı bu seçiminden dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu. 

İŞ DÜNYASINA DAVET 

Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Vasyl Bodnar da, 3 yıldır Türkiye’de görev yaptığını, yaklaşık 3 yıldır devam eden savaşta Türkiye’nin desteğini gördüklerini belirterek, “Bu karanlık dönemimizde yanımızda olan ve yardımlar sağlayan Türkiye Cumhuriyeti devleti ve halkına en derin minnettarlıklarımı sunarım” dedi. Dostluğun temelinde sadece savaşın olmadığını, geleceğe bakış ve ortak değerlerin de bulunduğuna dikkat çeken Bodnar, “Cumhurbaşkanlarımız sağlam bir stratejik işbirliği geliştirmekte. Serbest ticaret anlaşmasını imzaladık ve yürürlüğe sokmak üzereyiz. İş dünyaları daha rahat, daha sınırsız bir şekilde birbiriyle iş yapabilecek. Ukraynalılar Türkiye’ye Türkler de Ukrayna’ya herhangi bir kısıtlama, vize olmaksızın seyahat edebiliyor” diye konuştu. 

Türk iş dünyasını Ukrayna’nın yeniden yapılanması ve inşasında rol oynamaya davet eden Bodnar, “Açılışını yaptığımız fahri konsolosluğumuzun başında Ömer bey gibi mert ve dürüst bir insan oldukça hem ülkelerimiz, hem bölgelerimiz, hem insanlarımız arasındaki iletişimin her geçen gün güçleneceğinden hiç şüphem yok. Ömer Faruk bey sadece Türkiye için vatansever değil, aynı zamanda kendi memleketi için de katkılar sunan bir beyefendi. Kalbinde Ukrayna için de yer olması bizim için büyük bir şeref. Hem Ukrayna’nın hem Türkiye’nin dünyada öncü rol oynaması için her türlü ihtiyaç duyduğu potansiyele sahip olduğuna inanıyorum. Ömer Faruk Sakarya gibi kıymetli dostlarımız sayesinde stratejik işbirliğimiz yeni bir seviyeye çıkacak ve Adana şehrini Ukrayna’nın her şehrinde her vatandaşımız bilecek” dedi. 

Konuşmaların ardından Büyükelçi Bodnar,  Adana Fahri Konsolosu Sakarya'ya Ukrayna devleti adına  “Konsolosluk Patent Belgesi”, Vali Köşger de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Dışişleri Bakanlığı’nca tanzim edilen Buyrultu belgesini verdi. 

Resepsiyona Kimler Katıldı

Ukrayna Adana Fahri Konsolosluk Açılış Resepsiyonu Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Büyükelçi  Vasyl Bodnar, Konsolos Oleksandr Voronin, Başkatip Viacheslav Khomenko, OECD Daimi Temsilci Büyükelçi Prof. Dr. Kerem Alkin, CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Başsavcı Bilal Gümüş, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, Adana Alpaslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, Adana Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nacar, Adana Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü, Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Fatma Güldemet Sarı, 19 ve 20’nci Dönem Adana Milletvekili Mustafa Küpeli, 18, 20 ve 21’inci Dönem Adana Milletvekili Mehmet Ali Bilici, Türkiye A Milli Futbol Takımı eski Teknik Direktörü Fatih Terim, Adana Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü Başkanı Ali Refah Keskin, Gazeteci İsmail Küçükkaya, Adana’nın yanı sıra çeşitli illerden gelen iş insanları, Adana’da yaşayan Ukraynalılar ve davetliler olmak üzere yaklaşık 500 kişiyi buluşturdu.

Haberi Yorumla

DEVA'lı Erdem; "Yapılan zam hayal kırıklığı"

Açlık sınırının altında kaldı...

Yaya geçidinde ölen bisikletli Miraç’ın ölümüne ilişkin davada başladı

Gazeteci Suat Hayri Akarçay Son yolculuğuna uğurlandı

İrem Derici kayıtsız kalamadı! 'Milletin yatak odası...'

Adana'da olaylı yıkım! Dükkanlar yakıldı, bir kişi kendine zarar verdi...

Seyhan Belediyesi Çocuklara Trafik Kültürü Aşılıyor

Lösemi teşhisi konmuştu! Cansever son halini gösterdi! '29 gündür..

Binlerce Öğrenciye Af Geliyor...

Dar gelirli ailelere destek!

7 ayrı organize suç örgütü çökertildi! 42 tutuklama

Çocuklar kullanıyordu yasaklandı...

Tarımda dijital dönüşüm Sarıçam’da başladı...

ÇÜ Piyano Festivali Yarışmasına Ev Sahipliği Yapacak

Şoför her şey itiraf etti: Yalıya eskort, ünlülere tabak tabak uyuşturucu

Kar, buzlanma ve don uyarısı...

'Rakamı duyacağız' Canlı yayında asgari ücret çıkışı 'Çalışan lehine' detayı

Beta Enerji Adana engellilerden lige iyi başlangıç

Ölümcül grip salgına yol açıyor!

Ela Rümeysa Cebeci'nin estetiksiz hali ortaya çıktı! Görenler inanamadı!

Yazık oldu! Doğum günü pastası can aldı...

Doğalgaz faturasına son! Kışın ısınmanın, yazın serinlemenin en tasarruflu yolu ısı pompası sistemi

MİT düğmeye bastı, intihar eylemcisi terörist Türkiye'ye getirildi...

Masum bir imza büyük bir tuzağa dönüşebilir!

Adanaspor sahasında tarihi fark yedi: 2-8

Avukata 2 milyar 650 milyonluk trafik cezası şoku

Devlet Bahçeli’den Adana teşkilatlarına teşekkür!

Kendisinden para isteyen dilenciyi bıçakladı

Ülkenin ekonomik gerçekleri göz ardı edilmemeli

Sadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci'nin mesajlaşmaları ortaya çıktı: Onları da getir, hepinize yeterim

Yükleniyor

DEVA'lı Erdem; "Yapılan zam hayal kırıklığı"

Devlet Bahçeli’den Adana teşkilatlarına teşekkür!

Ülkenin ekonomik gerçekleri göz ardı edilmemeli

Kısacık: 2026 Daha Zor Geçecek Ekonomide Gelen Yıl Giden Yılı Aratacak!

 Bulut: “Demokrasi, basın susturularak korunamaz”

İYİ Parti’den 5 ilçe başkanı istifa etti...

"Açlık ve yoksulluk göreceliymiş"

Dezenformasyon yasası neden var?

“Bütçe Milletin Emeğini Uluslararası Faiz Lobilerine Peşkeş Çekiyor”

Ayhan Barut’tan “Yaşatın” çağrısı...

Gazeteci Suat Hayri Akarçay Son yolculuğuna uğurlandı

Adana'da olaylı yıkım! Dükkanlar yakıldı, bir kişi kendine zarar verdi...

Seyhan Belediyesi Çocuklara Trafik Kültürü Aşılıyor

ÇÜ Piyano Festivali Yarışmasına Ev Sahipliği Yapacak

Yazık oldu! Doğum günü pastası can aldı...

Masum bir imza büyük bir tuzağa dönüşebilir!

Kendisinden para isteyen dilenciyi bıçakladı

Kadın ürettikçe güçlü...

Polisten kaçarken katliama neden oldu! Neslihan öğretmen detayı herkesi kahretti

Adana'da düğünde silahlı çatışma: 1 ölü, 1 yaralı

ASKİ'den Altyapı Hamlesi! Oto Center–Kabasakal Hattında Dev Proje....

Büyükşehir’den balıkçılara destek

Çalışmaları denetleyen Başkan Geçer halkla, esnafla buluştu, sorunları dinledi

Seyhan Belediyesinden Örnek Proje!

Adana yeni yıla hazır...

Seyhan Belediyesinde maaş blokesi kaldırıldı: Ödemeler pazartesi günü yapılacak

Vali Köşger; “Her fırsatta sahada olmaya özen gösteriyoruz”

“Sıfır atık projesi ile Sarıçamlı kadınlarımızın üretken ruhu ortaya çıktı”

Seyhan Barajı’nın Altında Bir Roma Şehri Var!

Başkan Demirçalı Özgür mahalle parkı’nı gezdi...

Çocuklar kullanıyordu yasaklandı...

Ölümcül grip salgına yol açıyor!

Uyuşturucu testiyle ilgili bilinmeyenler! Vücutta ne kadar süre kalır...

Resmi Gazete'de yayımlandı...

Merkez İlçelerin sağlık hizmetleri değerlendirildi

Bu ürünün sağlıksız ve güvensiz olduğu tespit edildi...

İlvan’ın hayalini gerçekleştirdiler...

Aile Hekimlerinin sorunları masaya yatırıldı...

SGK 72 ilacı daha geri ödeme listesine aldı! Aralarında 3 kanser ilacı da var!

Adana’da Sağlık Örgütlerinden “Eziyet Yönetmeliğine Hayır” Tepkisi

Binlerce Öğrenciye Af Geliyor...

Tarımda dijital dönüşüm Sarıçam’da başladı...

Okulda dehşet! Öğrenci okul müdürünü silahla ağır yaraladı...

ATÜ’nün Gurur Tablosu: 4 Alanda Türkiye’nin En İyileri Arasında!

Gündoğdu‘da Kayıtlar Şimdiden Doldu...

Saniyeler hayat kurtarabilir...

İstihdama Yönelik Protokolün İlk Ayağı Tamamlandı

Rektör Beriş’ten Öğrencilere Yeni Müjdeler…

Özel üniversitelere zam ayarı: Üst sınır uygulanacak!

Türkiye’de Bir İlk

7 ayrı organize suç örgütü çökertildi! 42 tutuklama

POLİS-ADLİYE

Çocuklar kullanıyordu yasaklandı...

SAĞLIK

Tarımda dijital dönüşüm Sarıçam’da başladı...

EĞİTİM

ÇÜ Piyano Festivali Yarışmasına Ev Sahipliği Yapacak

YAŞAM

Şoför her şey itiraf etti: Yalıya eskort, ünlülere tabak tabak uyuşturucu

Kar, buzlanma ve don uyarısı...

TÜRKİYE

'Rakamı duyacağız' Canlı yayında asgari ücret çıkışı 'Çalışan lehine' detayı

GÜNDEM

Beta Enerji Adana engellilerden lige iyi başlangıç

SPOR

Ölümcül grip salgına yol açıyor!

SAĞLIK

Ela Rümeysa Cebeci'nin estetiksiz hali ortaya çıktı! Görenler inanamadı!

MAGAZİN

İlginizi Çekebilir


Yeni neslin şifresi mi? Yasaklandıkça okullarda yayıldı: '67' nedir?

Salgın yayılıyor! DSÖ açıkladı....

'Pandemiden çok daha ağır geçecek'

Papa 14. Leo, Ankara'da! İşte ilk görüntüler ve karşılayan isim

Hong Kong’u sarsan felaket! Ölüler ve mahsur kalanlar var...

Kuş gribi alarmı: H5N5 virüsü dünyada ilk kez can aldı...

Bu hastalığın tedavisi yok: Marburg virüsü salgını yayılıyor!

Ekonomiyi kötü etkilemesinden korkuluyor! Avrupa'da yeni salgın alarmı

Siber suç şebekesine uluslararası operasyon! 40 bin aktif SIM kart ele geçirildi

DSÖ’den küresel tehdit uyarısı...