• BIST 100

    10628,63%-0,11
  • DOLAR

    42,32% 0,18
  • EURO

    49,30% 0,14
  • GRAM ALTIN

    5707,11% 0,91
  • Ç. ALTIN

    9495,67% 0,00

Ukrayna’nın Adana Fahri Konsolosluğu açıldı

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger de, Adana’nın Doğu Akdeniz’in de en önemli ve lokomotif şehirlerinden birisi olduğuna dikkat çekerek fahri konsolosluğun Ukrayna’nın Adana’ya gösterdiği ilginin tescili olduğunu söyledi.

YAŞAM 10.11.2024 10:00:00 0
Ukrayna’nın Adana Fahri Konsolosluğu açıldı

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Fahri Konsolos Ömer Faruk Sakarya’nın atanmasını, “Hem devlet nezdinde, itibarı son derece yüksek, prestijli bir arkadaşımız, hem iş dünyası içerisinde saygın bir iş adamı” şeklinde, Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Vasly Bodnar da, “Sadece Türkiye için vatansever değil, aynı zamanda kendi memleketi için katkılar sunan Ömer beyin kalbinde Ukrayna için de yer olması bizim için büyük bir şeref” cümlesiyle dile getirdi. 

UKRAYNA’NIN İMARINDA ADANA’NIN ÖNEMİ  

Ukrayna-Türkiye ilişkilerinin artmasına, bölgesel anlamda ülkelerin yakınlaşmasına katkı sağlayacak Ukrayna Adana Fahri Konsolosluğu binasının açılışı Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Antalya Konsolosu Oleksandr Voronin, Başkatip Viacheslav Khomenko ve Adanalı işadamlarının katılımıyla açıldı. Açılış sonrası ise Sheraton Grand Adana’da resepsiyon verildi. 

Saygı duruşu, Ukrayna ve Türkiye milli marşlarının okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını yapan Fahri Konsolos Ömer Faruk Sakarya, Adana’nın körfez savaşları sonrası Irak’ın yeniden imarında en çok destek veren, çaba gösteren kent olduğunu hatırlatarak, “Bizler Adana olarak Ukrayna’nın imarında, sosyal ve kültürel hayatının desteklenmesinde de en büyük aktör olacağız. Bu bakış açısıyla çalışacak, çaba göstereceğim. Hem Ukrayna’nın, hem de ülkemizin menfaatlerini en üst düzeyde tutacağım. Bu görev benim için bir gurur. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Ukrayna Devlet Başkanı’nın olur ve uygun görmeleri ile bu göreve atandım. Bu büyük bir sorumluluk. Her iki ülkenin de bana olan güvenini boşa çıkarmayacağım” dedi. 

‘DEVLET NEZDİNDE PRESTİJLİ’ 

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger de, Adana’nın Doğu Akdeniz’in de en önemli ve lokomotif şehirlerinden birisi olduğuna dikkat çekerek başladığı konuşmasında, fahri konsolosluğun Ukrayna’nın Adana’ya gösterdiği ilginin tescili olduğunu kaydetti. Adana’nın yeni stratejik yatırımlar, gelişmelerle sanayi, tarım, turizmin parlayan yıldızı olacağını vurgulayan Köşger, “Bu stratejik coğrafyada, bu kritik zamanda, kritik eşikte Adana’nın fahri konsoloslukla taçlandırılmış olması Ukrayna açısından da isabetli bir iş. Bugünler geçecek. Dünya daha iyi bir hale gelecek. 

Dünyada sulhun, sükunetin, huzurun, barışın hakim olduğu, ekonomik ilişkilerin güçlendiği, ülkelerin kendi potansiyellerini kullanabildikleri ve daha üretken hale gelebildikleri bir coğrafyada Ukrayna-Türkiye ilişkileri çok daha kuvvetli, çok daha sağlam hale gelecektir. Fahri konsolos olarak seçilen, görevlendirilen arkadaşımız çok isabetli bir tercih. Hem devlet nezdinde yani bizim nezdimizde itibarı son derece yüksek, prestijli bir arkadaşımız, hem iş dünyası içerisinde saygın bir iş adamı. O anlamda hem devlet tarafını, hem iş dünyasını Ukrayna ve Türkiye dostluğu, kardeşliğinde daha motive ve daha aktive hale gelecek olmasından dolayı da isabetli bir tercih olduğunu söylemek istiyorum. Ömer Faruk beyi tebrik ediyorum. Ukrayna’yı bu seçiminden dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu. 

İŞ DÜNYASINA DAVET 

Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Vasyl Bodnar da, 3 yıldır Türkiye’de görev yaptığını, yaklaşık 3 yıldır devam eden savaşta Türkiye’nin desteğini gördüklerini belirterek, “Bu karanlık dönemimizde yanımızda olan ve yardımlar sağlayan Türkiye Cumhuriyeti devleti ve halkına en derin minnettarlıklarımı sunarım” dedi. Dostluğun temelinde sadece savaşın olmadığını, geleceğe bakış ve ortak değerlerin de bulunduğuna dikkat çeken Bodnar, “Cumhurbaşkanlarımız sağlam bir stratejik işbirliği geliştirmekte. Serbest ticaret anlaşmasını imzaladık ve yürürlüğe sokmak üzereyiz. İş dünyaları daha rahat, daha sınırsız bir şekilde birbiriyle iş yapabilecek. Ukraynalılar Türkiye’ye Türkler de Ukrayna’ya herhangi bir kısıtlama, vize olmaksızın seyahat edebiliyor” diye konuştu. 

Türk iş dünyasını Ukrayna’nın yeniden yapılanması ve inşasında rol oynamaya davet eden Bodnar, “Açılışını yaptığımız fahri konsolosluğumuzun başında Ömer bey gibi mert ve dürüst bir insan oldukça hem ülkelerimiz, hem bölgelerimiz, hem insanlarımız arasındaki iletişimin her geçen gün güçleneceğinden hiç şüphem yok. Ömer Faruk bey sadece Türkiye için vatansever değil, aynı zamanda kendi memleketi için de katkılar sunan bir beyefendi. Kalbinde Ukrayna için de yer olması bizim için büyük bir şeref. Hem Ukrayna’nın hem Türkiye’nin dünyada öncü rol oynaması için her türlü ihtiyaç duyduğu potansiyele sahip olduğuna inanıyorum. Ömer Faruk Sakarya gibi kıymetli dostlarımız sayesinde stratejik işbirliğimiz yeni bir seviyeye çıkacak ve Adana şehrini Ukrayna’nın her şehrinde her vatandaşımız bilecek” dedi. 

Konuşmaların ardından Büyükelçi Bodnar,  Adana Fahri Konsolosu Sakarya'ya Ukrayna devleti adına  “Konsolosluk Patent Belgesi”, Vali Köşger de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Dışişleri Bakanlığı’nca tanzim edilen Buyrultu belgesini verdi. 

Resepsiyona Kimler Katıldı

Ukrayna Adana Fahri Konsolosluk Açılış Resepsiyonu Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Büyükelçi  Vasyl Bodnar, Konsolos Oleksandr Voronin, Başkatip Viacheslav Khomenko, OECD Daimi Temsilci Büyükelçi Prof. Dr. Kerem Alkin, CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Başsavcı Bilal Gümüş, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, Adana Alpaslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, Adana Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nacar, Adana Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü, Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Fatma Güldemet Sarı, 19 ve 20’nci Dönem Adana Milletvekili Mustafa Küpeli, 18, 20 ve 21’inci Dönem Adana Milletvekili Mehmet Ali Bilici, Türkiye A Milli Futbol Takımı eski Teknik Direktörü Fatih Terim, Adana Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü Başkanı Ali Refah Keskin, Gazeteci İsmail Küçükkaya, Adana’nın yanı sıra çeşitli illerden gelen iş insanları, Adana’da yaşayan Ukraynalılar ve davetliler olmak üzere yaklaşık 500 kişiyi buluşturdu.

Haberi Yorumla

MMO’dan kış lastiği uyarısı...

Sürücüler dikkat! Yarın başlıyor: Yapmazsanız cezası var

Sunay Akın Adanalılarla buluştu

Seyhan Belediyesinden Çocuklara Ara Tatil Sürprizi

Muazzez Abacı'nın serveti ne kadar? Sacit Aslan'dan açıklama: "50 milyar lira..."

MHP “Seyhan’da 100 Bin” Hedefi Doğrultusunda Toplu Katılım Töreni

İstismarcı öğretmene rekor ceza...

'Yüzyılın Konut Projesi’, 9 milyon kişiye gelir kaynağı sağlayacak

Pozlarındaki halinden eser yok

Merakla bekleniyordu! 2026 sınav takvimi açıklandı...

20 kahramanın naaşı 'Koca Yusuf'la geldi...

İki küçük kardeş hayatını kaybetmişti... Anneden de acı haber geldi!

Somer Şef ve genç aşkı el ele yakalandılar...

Kıvanç; "Yatırımlarınızı yeni sistemin kriterleriyle yeniden değerlendirin"

Evinde 472 kilo bonzai yapacak ham madde ele geçirilen şüpheli "İçiciyim" dedi

Adana’da düşen yıldırımlar yangına neden oldu

Adana'da feci kaza! Yolun karşısına geçemedi...

İşte bahis oynayan 102 futbolcunun cezası! Listede Galatasaray'ın 2 yıldızı da var!

AK Parti Sözcüsü Çelik, dayısı kaybetti...

Toroslar EDAŞ Adana’nın artan enerji talebini yatırımlarıyla karşılıyor

Listeye 7 yeni ürün daha eklendi....

“Bir Kalem, Bir Dua; Filistin’e Umut Ola!”

Balcalı Hastanesi Yeni Başhekim Prof.Dr. Ahmet Sebe Oldu...

Tarih belli oldu...

Alışveriş yapacaklar dikkat! Bakanlık radarına aldı! 'İndirim' kurbanı olmayın!

Sadullah Kısacık:  “Halkın vergileri ödeyecek gücü kalmadı”

Telefonda başlayan küfürleşme cinayetle bitti...

İşte o şehir ve ilçeler...

Adana’da halıdan servet çıktı: Dürüst çalışandan örnek davranış

Aladağ’da Üreticilere Yüzde 70 Hibeli İlaçlama Makinesi Dağıtıldı

Yükleniyor

MHP “Seyhan’da 100 Bin” Hedefi Doğrultusunda Toplu Katılım Töreni

“Bir Kalem, Bir Dua; Filistin’e Umut Ola!”

Sadullah Kısacık:  “Halkın vergileri ödeyecek gücü kalmadı”

"Çiftçinin başına düşmeyen bir meteor taşı kaldı"

Asgari ücret komisyonunda üye dağılımı ‘ADİL’ olmalı

"Ölümsüz eserleri ve ilkelerine sıkıca sarılıyoruz"

Yeni Elektrik Tarifesi: Dar Gelirliye Çifte Fatura Yükü!

MHP Adana’da tüm ilçelerde “Hayırlı Günler Komşum” diyor

 Nihal Ağca Kozan’da Sorun Dinledi…

Sümer, “Vatandaşın cebine dokunan bir bütçe değil”

MMO’dan kış lastiği uyarısı...

Sunay Akın Adanalılarla buluştu

Adana’da düşen yıldırımlar yangına neden oldu

Adana'da feci kaza! Yolun karşısına geçemedi...

AK Parti Sözcüsü Çelik, dayısı kaybetti...

Telefonda başlayan küfürleşme cinayetle bitti...

Adana’da halıdan servet çıktı: Dürüst çalışandan örnek davranış

Kumpir ve midyeyle gelen facia! 2 çocuk öldü, anne ve baba hastanede

Çukurova’da hamleler Atatürk anısına yapıldı...

10 yıl önce hayat kurtarmış! Arkadaşıyla aynı kaderi yaşadı...

Başkan Ali Demirçalı, Kozan yolu esnafıyla buluştu

“Cumhuriyetimizin temel ilkelerini yaşatmak hepimizin asli görevidir”

Güngör Geçer Karaisalı’da halkla buluştu

Vali Köşger Yüreğir’de vatandaşlarla buluştu

“Adana, su ürünleri sektöründe örnek bir merkez haline gelecektir”

Adana Trafiğini Rahatlatacak Proje Başladı...

Adana Büyükşehir’den Dev Yatırım! 11 Depo, 167 Km Hat...

 Seyhan belediyesinden temizlik atağı...

İstanbul ve İzmir'i bile solladı: Adana 15. oldu...

UNESCO’dan Adana’ya kötü haber! Kabul edilmedi....

Listeye 7 yeni ürün daha eklendi....

Balcalı Hastanesi Yeni Başhekim Prof.Dr. Ahmet Sebe Oldu...

Nacar: Teknoloji transfer ofisi hayırlı olsun

Tarım Bakanlığı markayı deşifre etti! Siyah çayda bile hile yapmışlar..

O doktorlar için savcılığa suç duyurusu yapılacak...

Coşkun’dan Nacar’a ziyaret...

Özel sağlık hizmetlerinde yeni kural! Herkes hastane açamayacak!

Kemoterapi daha etkili oalabilir...

Adana Verem Savaşı Derneği ÇÜ'ye Mamografi Cihazı Bağışladı...

Nacar: Lösemi Değil, Sevgi Bulaşıcıdır

Seyhan Belediyesinden Çocuklara Ara Tatil Sürprizi

Çukurova Üniversitesinde Vize Maratonu Başladı, Kütüphane 24 Saat Açık

ASİM VE ÇÜ’den önemli adım; “Üniversite–STK iş birliği genişliyor”

Kıvanç, "Girişimcilik İçin İyi Bir Fikre ve Çok Çalışmaya İhtiyaç Var"

EVKA Projesi tamamlandı...

Gazeteci Özke, geleceğin aydınlık yüzleriyle buluştu

“Her bir evladımız, yarının güçlü, dayanışmacı ve umut dolu bireyidir”

Kongre'de 33 Ülkeden 270 Bildiri Sunuldu...

Büyükşehir’den; çocuk yaşta evliliklerin önlenmesine yönelik eğitim

ÇÜ'de “Geleceğin Liderleri Akademisi” Başlıyor

20 kahramanın naaşı 'Koca Yusuf'la geldi...

TÜRKİYE

İki küçük kardeş hayatını kaybetmişti... Anneden de acı haber geldi!

Somer Şef ve genç aşkı el ele yakalandılar...

MAGAZİN

Kıvanç; "Yatırımlarınızı yeni sistemin kriterleriyle yeniden değerlendirin"

EKONOMİ

Evinde 472 kilo bonzai yapacak ham madde ele geçirilen şüpheli "İçiciyim" dedi

POLİS-ADLİYE

Adana’da düşen yıldırımlar yangına neden oldu

YAŞAM

Adana'da feci kaza! Yolun karşısına geçemedi...

YAŞAM

İşte bahis oynayan 102 futbolcunun cezası! Listede Galatasaray'ın 2 yıldızı da var!

SPOR

AK Parti Sözcüsü Çelik, dayısı kaybetti...

YAŞAM

Toroslar EDAŞ Adana’nın artan enerji talebini yatırımlarıyla karşılıyor

EKONOMİ

Ekonomiyi kötü etkilemesinden korkuluyor! Avrupa'da yeni salgın alarmı

Siber suç şebekesine uluslararası operasyon! 40 bin aktif SIM kart ele geçirildi

DSÖ’den küresel tehdit uyarısı...

Geri sayım başladı...

Dünyanın gözü Gazze'de: Ateşkes anlaşması imzalandı...

Önlem alınmazsa yüzlerce kişi ölebilir! Acil çağrı yapıldı...

Gazzeli çocukların ‘Sumud’ umudu! "Bize giysi ve yiyecek getirecekler"

Covid'in yeni varyantı ortaya çıktı! Çok hızlı bulaşıyor!

Japon bilim adamları açıkladı: İşte kan gurubunuza göre ideal meslekler!

Bu belirtilere dikkat!