• BIST 100

    16696,88%1,56
  • DOLAR

    43,49% 0,06
  • EURO

    51,47% 0,12
  • GRAM ALTIN

    7079,40% 2,50
  • Ç. ALTIN

    11786,68% 0,00

Ukrayna’nın Adana Fahri Konsolosluğu açıldı

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger de, Adana’nın Doğu Akdeniz’in de en önemli ve lokomotif şehirlerinden birisi olduğuna dikkat çekerek fahri konsolosluğun Ukrayna’nın Adana’ya gösterdiği ilginin tescili olduğunu söyledi.

YAŞAM 10.11.2024 10:00:00 0
Ukrayna’nın Adana Fahri Konsolosluğu açıldı

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Fahri Konsolos Ömer Faruk Sakarya’nın atanmasını, “Hem devlet nezdinde, itibarı son derece yüksek, prestijli bir arkadaşımız, hem iş dünyası içerisinde saygın bir iş adamı” şeklinde, Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Vasly Bodnar da, “Sadece Türkiye için vatansever değil, aynı zamanda kendi memleketi için katkılar sunan Ömer beyin kalbinde Ukrayna için de yer olması bizim için büyük bir şeref” cümlesiyle dile getirdi. 

UKRAYNA’NIN İMARINDA ADANA’NIN ÖNEMİ  

Ukrayna-Türkiye ilişkilerinin artmasına, bölgesel anlamda ülkelerin yakınlaşmasına katkı sağlayacak Ukrayna Adana Fahri Konsolosluğu binasının açılışı Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Antalya Konsolosu Oleksandr Voronin, Başkatip Viacheslav Khomenko ve Adanalı işadamlarının katılımıyla açıldı. Açılış sonrası ise Sheraton Grand Adana’da resepsiyon verildi. 

Saygı duruşu, Ukrayna ve Türkiye milli marşlarının okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını yapan Fahri Konsolos Ömer Faruk Sakarya, Adana’nın körfez savaşları sonrası Irak’ın yeniden imarında en çok destek veren, çaba gösteren kent olduğunu hatırlatarak, “Bizler Adana olarak Ukrayna’nın imarında, sosyal ve kültürel hayatının desteklenmesinde de en büyük aktör olacağız. Bu bakış açısıyla çalışacak, çaba göstereceğim. Hem Ukrayna’nın, hem de ülkemizin menfaatlerini en üst düzeyde tutacağım. Bu görev benim için bir gurur. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Ukrayna Devlet Başkanı’nın olur ve uygun görmeleri ile bu göreve atandım. Bu büyük bir sorumluluk. Her iki ülkenin de bana olan güvenini boşa çıkarmayacağım” dedi. 

‘DEVLET NEZDİNDE PRESTİJLİ’ 

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger de, Adana’nın Doğu Akdeniz’in de en önemli ve lokomotif şehirlerinden birisi olduğuna dikkat çekerek başladığı konuşmasında, fahri konsolosluğun Ukrayna’nın Adana’ya gösterdiği ilginin tescili olduğunu kaydetti. Adana’nın yeni stratejik yatırımlar, gelişmelerle sanayi, tarım, turizmin parlayan yıldızı olacağını vurgulayan Köşger, “Bu stratejik coğrafyada, bu kritik zamanda, kritik eşikte Adana’nın fahri konsoloslukla taçlandırılmış olması Ukrayna açısından da isabetli bir iş. Bugünler geçecek. Dünya daha iyi bir hale gelecek. 

Dünyada sulhun, sükunetin, huzurun, barışın hakim olduğu, ekonomik ilişkilerin güçlendiği, ülkelerin kendi potansiyellerini kullanabildikleri ve daha üretken hale gelebildikleri bir coğrafyada Ukrayna-Türkiye ilişkileri çok daha kuvvetli, çok daha sağlam hale gelecektir. Fahri konsolos olarak seçilen, görevlendirilen arkadaşımız çok isabetli bir tercih. Hem devlet nezdinde yani bizim nezdimizde itibarı son derece yüksek, prestijli bir arkadaşımız, hem iş dünyası içerisinde saygın bir iş adamı. O anlamda hem devlet tarafını, hem iş dünyasını Ukrayna ve Türkiye dostluğu, kardeşliğinde daha motive ve daha aktive hale gelecek olmasından dolayı da isabetli bir tercih olduğunu söylemek istiyorum. Ömer Faruk beyi tebrik ediyorum. Ukrayna’yı bu seçiminden dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu. 

İŞ DÜNYASINA DAVET 

Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Vasyl Bodnar da, 3 yıldır Türkiye’de görev yaptığını, yaklaşık 3 yıldır devam eden savaşta Türkiye’nin desteğini gördüklerini belirterek, “Bu karanlık dönemimizde yanımızda olan ve yardımlar sağlayan Türkiye Cumhuriyeti devleti ve halkına en derin minnettarlıklarımı sunarım” dedi. Dostluğun temelinde sadece savaşın olmadığını, geleceğe bakış ve ortak değerlerin de bulunduğuna dikkat çeken Bodnar, “Cumhurbaşkanlarımız sağlam bir stratejik işbirliği geliştirmekte. Serbest ticaret anlaşmasını imzaladık ve yürürlüğe sokmak üzereyiz. İş dünyaları daha rahat, daha sınırsız bir şekilde birbiriyle iş yapabilecek. Ukraynalılar Türkiye’ye Türkler de Ukrayna’ya herhangi bir kısıtlama, vize olmaksızın seyahat edebiliyor” diye konuştu. 

Türk iş dünyasını Ukrayna’nın yeniden yapılanması ve inşasında rol oynamaya davet eden Bodnar, “Açılışını yaptığımız fahri konsolosluğumuzun başında Ömer bey gibi mert ve dürüst bir insan oldukça hem ülkelerimiz, hem bölgelerimiz, hem insanlarımız arasındaki iletişimin her geçen gün güçleneceğinden hiç şüphem yok. Ömer Faruk bey sadece Türkiye için vatansever değil, aynı zamanda kendi memleketi için de katkılar sunan bir beyefendi. Kalbinde Ukrayna için de yer olması bizim için büyük bir şeref. Hem Ukrayna’nın hem Türkiye’nin dünyada öncü rol oynaması için her türlü ihtiyaç duyduğu potansiyele sahip olduğuna inanıyorum. Ömer Faruk Sakarya gibi kıymetli dostlarımız sayesinde stratejik işbirliğimiz yeni bir seviyeye çıkacak ve Adana şehrini Ukrayna’nın her şehrinde her vatandaşımız bilecek” dedi. 

Konuşmaların ardından Büyükelçi Bodnar,  Adana Fahri Konsolosu Sakarya'ya Ukrayna devleti adına  “Konsolosluk Patent Belgesi”, Vali Köşger de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Dışişleri Bakanlığı’nca tanzim edilen Buyrultu belgesini verdi. 

Resepsiyona Kimler Katıldı

Ukrayna Adana Fahri Konsolosluk Açılış Resepsiyonu Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Büyükelçi  Vasyl Bodnar, Konsolos Oleksandr Voronin, Başkatip Viacheslav Khomenko, OECD Daimi Temsilci Büyükelçi Prof. Dr. Kerem Alkin, CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Başsavcı Bilal Gümüş, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, Adana Alpaslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, Adana Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nacar, Adana Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü, Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Fatma Güldemet Sarı, 19 ve 20’nci Dönem Adana Milletvekili Mustafa Küpeli, 18, 20 ve 21’inci Dönem Adana Milletvekili Mehmet Ali Bilici, Türkiye A Milli Futbol Takımı eski Teknik Direktörü Fatih Terim, Adana Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü Başkanı Ali Refah Keskin, Gazeteci İsmail Küçükkaya, Adana’nın yanı sıra çeşitli illerden gelen iş insanları, Adana’da yaşayan Ukraynalılar ve davetliler olmak üzere yaklaşık 500 kişiyi buluşturdu.

Haberi Yorumla

Yeşilçam'ın emektarı Necdet Kökeş'e veda! Sessiz sedasız son yolcuğuna uğurlandı

Doğum izninde değişiklik! TBMM'ye sunulacak

Yusuf Kanlı'dan Ceyhan Belediye yönetimine çağrı!

Kısacık:  Adana’ya Tek Bir İş Makinesi Gönderilmedi

3 çocuk annesi eşini bıçaklayarak öldürdü, başında ağlarken bulundu!

Sümer tepkili; “Esnafın kirasına değil, yandaşın kasasına çalışıyorlar"

Atlar TSYD için koştu...

Bu yıl başlayacak! Kira ve ısınma yardımı verilecek...

Seyhan Belediyesi’nden okul kantinlerine sıkı denetim...

Geleceğin liderleri için güçlü işbirliği

Halil Nacar, erken teşhise dikkat çekti

Merve Taşkın cinsel hayatı sorulunca açık açık anlattı...

Yüreğir’e modern evlendirme dairesi...

Uyuşturucu ve fuhuş iddiasıyla Fenomen isimlere yeni gözaltı!

Adanayı Fırtınalı Günler Bekliyor...

HKMO Adana Şubesi Başkanlığına Ferhat Güvel Seçildi

Özünal’dan Sert Uyarı: “Elektronik Sigara Çocuklarımızı Bitiriyor!”

Sarıçam’da kent estetiğini bozan hayvancılık yapıları taşınıyor

Eski eşini darbetti, ‘kendimi savunurken parmağım kırıldı’ diyerek şikayetçi oldu

Dr. Gökhan Gündoğdu şampiyonları kabul etti

İrem Derici ve Melih Kunukçu nişanlandı! Sade seçim

Altın geri döndü: O seviye tekrar aşıldı! 2008'den bu yana ilk...

Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında yeni gelişme! 6 ismin testi pozitif çıktı

Korkunç! Epstein vahşeti Adana'ya sıçradı...

Kozan'da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

15 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 58 tutuklama

Köy kuşatıldı, katiller ile onlara yardım edenler yakalandı...

Piyasadan silinme noktasına geldi...

Kuş yuvasını parçalayan çocuklara ev hapsi

Adana’da biri cinayetten aranan 2 firari hükümlü yakalandı

Yükleniyor

Yusuf Kanlı'dan Ceyhan Belediye yönetimine çağrı!

Kısacık:  Adana’ya Tek Bir İş Makinesi Gönderilmedi

Sümer tepkili; “Esnafın kirasına değil, yandaşın kasasına çalışıyorlar"

HKMO Adana Şubesi Başkanlığına Ferhat Güvel Seçildi

"Üretici batıyor, tüketici et alamıyor"

Emekliler ve memurlar için yasa teklifi; “İnsanca yaşam için destek verin”

MHP’den Çukurova’da kan ve kök hücre bağış kampanyası!

Adanalılar, Zeydan Karalar’a destek için Silivri’de buluştu

Yeniden Refah Partisi İncirlik'in kapatılmasını istedi...

Ayhan Barut'tan Çukobirlik çağrısı; "Yeniden yaşatılmalı"

Doğum izninde değişiklik! TBMM'ye sunulacak

3 çocuk annesi eşini bıçaklayarak öldürdü, başında ağlarken bulundu!

Bu yıl başlayacak! Kira ve ısınma yardımı verilecek...

Kozan'da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Şahin; Afetlere Dayanıklı Yeşil Binalar Hayati Önem Taşıyor

Otoyolda karşıya geçmeye çalıştı, tırın altında can verdi...

Bilime göre ömrü kısaltan 3 alışkanlık! Çoğu kişi farkında bile değil

ÇGC’den Berzan Toprak’a plaket...

Nacar: Togg ‘Seyhan’ Adana'ya yakışır

Yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Yüreğir’e modern evlendirme dairesi...

Adanayı Fırtınalı Günler Bekliyor...

Sarıçam’da kent estetiğini bozan hayvancılık yapıları taşınıyor

ASKİ yağmurda 492 iş makinesi ve bin 672 personel ile çalıştı...

Başkan Demirçalı: “Yüreğir’de kimse yalnız değil”

Sağanak yağışlar barajlara yaradı...

Güngör Geçer, “Bütün olanaklarımızla vatandaşımızın yanındayız”

Başkan Ali Demirçalı yoğun sağanakta ekiplerle sahada

Pozantı’da gençlik merkezi için ilk adım atıldı

Valilik kararlı kaçak yapılaşmaya af yok!

Halil Nacar, erken teşhise dikkat çekti

Özünal’dan Sert Uyarı: “Elektronik Sigara Çocuklarımızı Bitiriyor!”

Piyasadan silinme noktasına geldi...

Sigara yasağı genişliyor: Yarı açık alanlar da dâhil edilecek...

Bu yöntemi devreye almalısınız! Su tüketimiyle ilgili doğru bilinen yanlışlar!

Taklit-tağşiş gıdalar listesi açıklandı: Peynir, sucuk ve dönerde akılalmaz hileler

Tüketicilere uyarı: Alışveriş yaparken o detayı atlamayın!

Sigara kısıtlaması genişliyor! Marketlerdeki yeri değişecek, parklarda yasaklanacak

Ünlü Genetikçiden Şok İddia! İnsan Ömrü...

Kuru meyve 3 – 4 adet yeter: Kan depolarını fullüyor...

Seyhan Belediyesi’nden okul kantinlerine sıkı denetim...

Geleceğin liderleri için güçlü işbirliği

Çukurova Kaymakamı Alkan Gündoğdu’da

MEB Duyurdu! Milyonlarca Öğrenciyi İlgilendiriyor...

İkinci Dönem Başladı! İlk Ders Bayrak Sevgisi...

Filiz Kepme, "Geleceğin Liderlerini Yetiştiriyoruz"

Büyükşehir’den eğitmenlere; kapasite geliştirme eğitimi

VII. Uluslararası Adana Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması Başladı

MEB'ten velileri ilgilendiren karar

Evlerini arabalarını satıp kredi çekiyorlar...

Halil Nacar, erken teşhise dikkat çekti

SAĞLIK

Merve Taşkın cinsel hayatı sorulunca açık açık anlattı...

MAGAZİN

Yüreğir’e modern evlendirme dairesi...

YEREL

Uyuşturucu ve fuhuş iddiasıyla Fenomen isimlere yeni gözaltı!

MAGAZİN

Adanayı Fırtınalı Günler Bekliyor...

YEREL

HKMO Adana Şubesi Başkanlığına Ferhat Güvel Seçildi

SİYASET

Özünal’dan Sert Uyarı: “Elektronik Sigara Çocuklarımızı Bitiriyor!”

SAĞLIK

Sarıçam’da kent estetiğini bozan hayvancılık yapıları taşınıyor

YEREL

Eski eşini darbetti, ‘kendimi savunurken parmağım kırıldı’ diyerek şikayetçi oldu

Dr. Gökhan Gündoğdu şampiyonları kabul etti

SPOR

Kovid'den 5 kat daha ölümcül yeni bir virüs tehdidi!

Geri sayım sürüyor! İnsanlık yok olmaya ne kadar yakın?

Nipah kabusuna dikkat! '45 gün kuralı'

Ay'ın Karanlık Yüzünde Tespit Edildi! Bilim İnsanları Şaşkın

Gönülleri ısıtan konser...

Akıl almaz 12 Ağustos tahmini: 7 saniyede 40 milyon kişi ölecek!

Arkadaşları fark etti! Genç yaşlarda görülme oranı arttı...

Trump hedef haritasını genişletiyor! İngiliz basını yazdı: '5 ülke diken üstünde'

Sanal alemde küresel siber suç ağı! Uzmanlar alarma geçti...

Yeni neslin şifresi mi? Yasaklandıkça okullarda yayıldı: '67' nedir?