-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,20% 0,04
-
EURO
51,14% 0,28
-
GRAM ALTIN
7098,94% -0,19
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,00
'Vergide adalet istiyoruz'
Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar, çalışan emekçinin yıllık maaşının ikisinin vergiye gittiğini hatırlattı.
Edip Gülnar, “Yıllardır gündeme getirdiğimiz ancak bir arpa boyu dahi sonuç alamadığımız vergideki adaletsizlik ilk gündem maddemiz. İktidar, artık buna çare bulmalı. Emekçi kesimin savunucusu olan Türk-İş’in uzun süredir ülkemizin dört bir yanında dile getirdiği ‘Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmalı ’talebi dikkate alınmalı ve bununla ilgili net adımlar atılmalıdır” dedi.
Her ayın ilk hafta düzenlenen Başkan Kurulu toplantısı Türk-İş’e bağlı Sendika Başkanlarının katılımı ile Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar, başkanlığında yapıldı. 
GÜLNAR: VERGİDE ADALET OLMALI
Ülke ve kent gündeminin ele alındığı toplantının ardından Başkanlar Kurulu adına açıklamalarda bulunan Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar özetle şunları söyledi: “Çalışan emekçinin iki maaşını bir yılda vergiden dolayı alıyorlar, böyle sistem dünyanın bir ülkesinde yoktur, göremezsiniz. Vergide adalet istiyoruz, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmasını istiyoruz. Başta Çalışma Bakanı olmak üzere iktidarın tepe noktasına kadar bu işin vahametini ve ne kadar önemli olduğunu anlattık. Çalışan emekçinin hakkını korumak için anlatmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Edip Gülnar ayrıca, 81 İl’de Türk-İş’e bağlı tüm sendikaların ortak çalışması ile açık hava reklam panolarında, iş yerlerinde, halkın yoğun olduğu alanlarda, afişlerin asıldığını, Sendika yönetim kurulu üyelerinin ve görevlendirilen Sendika üyelerinin bu haksızlığı dile getiren el broşürlerini vatandaşlara dağıtmaya devam ettiğini de sözlerine ekledi. 
FIRSATÇILARA GEÇİT VERMEYİN
Konuşmasında temel gıda ürünlerine peş, peşe gelen zamlarla ilgili de tepkisini dile getiren Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar, “Özellikle büyük marketlerde gıda ürünlerine yapılan zamlar ‘Pes’ dedirtiyor. Ne zaman akaryakıta, elektriğe, doğal gaza zam gelecek söylentileri çıkıyor, marketler hemen ürünlerine zamlı etiketleri koyuyor, bu tam anlamıyla fırsatçılıktır. Yetkililerin denetimlerini sıklaştırmalarını ve bu tür fırsatçılara hak ettiği cezayı vermelerini bekliyoruz. Hiç olmaz ise, Allah korkusu olmayan fırsatçıların, akılları başlarına biraz olsun gelir” ifadelerini kullandı.
Vali Yavuz, "Tarihin Akışına Karşı Durulan Muazzam Bir İrade"
Sibel Can 11 yaş küçük sevgilisiyle evleniyor...
Ebru Gündeş kızı için özel uçak kiraladı...
Seyhan Belediyesi’nde Uzlaşı Sağlandı: Ödemeler Başladı
Dünya tenisinin yeni durağı Adana
Vali Yavuz ve Nacar sağlık çalışanları ile iftar yaptı
Eşini 3 yıl sonra toprağa verdi...
TÜGİK Genel Başkanı’ndan Çukurova GİAD’a Ziyaret
Pozantı'da 3 bin kişilik gönül sofrası kuruldu
Ayhan Barut, "Kriz büyüyor, harekete geçilmiyor"
Kadın Ağı ile Sürdürülebilir Gelecek Projesi Başladı...
Anahtar Parti’den Sert Mesaj: Razı Değiliz!
Genç Hasta Kalp Kapak Kaçağından Ameliyatsız Yöntemle Kurtuldu
KATODER Adana ‘Küçük Kalplere’ dokunacak
Uzmanından “Geçmeyen Öksürük” Uyarısı! Altından O Hastalık Çıkabilir
ÇÜ'de öğrencilerin iş dünyasından beklentileri masaya yatırıldı...
Yüreğir Belediyesi’nden ibadethanelerde bayram temizliği
AOSB Yeni Yatırımlarla Büyüyor!
Adana’da Alzheimer farkındalığı için anlamlı tiyatro
Mobilya atölyesinde silahlı kavga: 2 yaralı
Yükleniyor



