-
BIST 100
15734,19%-0,47
-
DOLAR
44,47% 0,07
-
EURO
51,05% 0,15
-
GRAM ALTIN
6521,75% 1,16
-
Ç. ALTIN
10550,10% 0,00
'Vergide adalet istiyoruz'
Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar, çalışan emekçinin yıllık maaşının ikisinin vergiye gittiğini hatırlattı.
Edip Gülnar, “Yıllardır gündeme getirdiğimiz ancak bir arpa boyu dahi sonuç alamadığımız vergideki adaletsizlik ilk gündem maddemiz. İktidar, artık buna çare bulmalı. Emekçi kesimin savunucusu olan Türk-İş’in uzun süredir ülkemizin dört bir yanında dile getirdiği ‘Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmalı ’talebi dikkate alınmalı ve bununla ilgili net adımlar atılmalıdır” dedi.
Her ayın ilk hafta düzenlenen Başkan Kurulu toplantısı Türk-İş’e bağlı Sendika Başkanlarının katılımı ile Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar, başkanlığında yapıldı. 
GÜLNAR: VERGİDE ADALET OLMALI
Ülke ve kent gündeminin ele alındığı toplantının ardından Başkanlar Kurulu adına açıklamalarda bulunan Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar özetle şunları söyledi: “Çalışan emekçinin iki maaşını bir yılda vergiden dolayı alıyorlar, böyle sistem dünyanın bir ülkesinde yoktur, göremezsiniz. Vergide adalet istiyoruz, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmasını istiyoruz. Başta Çalışma Bakanı olmak üzere iktidarın tepe noktasına kadar bu işin vahametini ve ne kadar önemli olduğunu anlattık. Çalışan emekçinin hakkını korumak için anlatmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Edip Gülnar ayrıca, 81 İl’de Türk-İş’e bağlı tüm sendikaların ortak çalışması ile açık hava reklam panolarında, iş yerlerinde, halkın yoğun olduğu alanlarda, afişlerin asıldığını, Sendika yönetim kurulu üyelerinin ve görevlendirilen Sendika üyelerinin bu haksızlığı dile getiren el broşürlerini vatandaşlara dağıtmaya devam ettiğini de sözlerine ekledi. 
FIRSATÇILARA GEÇİT VERMEYİN
Konuşmasında temel gıda ürünlerine peş, peşe gelen zamlarla ilgili de tepkisini dile getiren Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar, “Özellikle büyük marketlerde gıda ürünlerine yapılan zamlar ‘Pes’ dedirtiyor. Ne zaman akaryakıta, elektriğe, doğal gaza zam gelecek söylentileri çıkıyor, marketler hemen ürünlerine zamlı etiketleri koyuyor, bu tam anlamıyla fırsatçılıktır. Yetkililerin denetimlerini sıklaştırmalarını ve bu tür fırsatçılara hak ettiği cezayı vermelerini bekliyoruz. Hiç olmaz ise, Allah korkusu olmayan fırsatçıların, akılları başlarına biraz olsun gelir” ifadelerini kullandı.
Halde sıkı denetim: 16 kaçak göçmen sınır dışı edildi...
Başkan Yusuf Kanlı’dan “Bozuk yol” tepkisi!
Sanatın Merkezi Gündoğdu Oldu!
Okul çevrelerinde narkotik denetimi...
Trafikte yeni cezalar için saatler kaldı! Gece yarısından sonra başlıyor...
Milletvekili Karamık, "Sahada gördüğümüz tablo bizlere umut veriyor"
Gençliğin Üretim Çağı Çukurova Üniversitesinde Başladı...
CHP’li Vekillerden basına destek mesajı
Cemil Okyay, Vagabond Galeri’de okurlarla buluşacak...
Çukurova GİAD 34 yaşında
DAİMFED, Çukurova İnşaat Fuarı’na Damga Vurdu
Yüreğir’de Pir Sultan Abdal Tiyatro Oyununa Yoğun İlgi
'Alzheimer sadece hastayı değil, tüm aileyi etkileyen hastalıktır'
Köpek sürüsü kediyi parçaladı, korkudan çocuğunu okuldan aldı
Metro vagonu seyir halindeyken raydan çıktı; kazada yaralanan olmadı
Yükleniyor




