-
BIST 100
16226,66%-0,16
-
DOLAR
44,21% 0,07
-
EURO
51,10% 0,14
-
GRAM ALTIN
6934,03% -2,51
-
Ç. ALTIN
11467,55% -1,01
Yanına yaklaşılmıyor! Kapya biber, markette 80 lira...
ADANA'da tarlada kilosu 15-20, meyve sebze halinde ise 20-30 liraya satılan kapya biberin marketteki fiyatı 65- 80 liraya kadar çıkıyor.
Adana Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan, "Kapya biberin fiyatları hala olması gerektiğinden çok yüksek. Tüketici, ürün almakta zorlanıyor" dedi.

Verimli tarım arazilerine sahip olan Çukurova'da, kapya biberin tarlada kilosu 15-20 lira, meyve sebze halinde kalitesine göre 20-30 lira arasında değişirken, market raflarında kilogramı 65-80 lira arasında satılıyor. Raf ile hal arasındaki fahiş fiyat farkının hem üreticiyi hem de tüketiciyi zor duruma düşürdüğünü belirten Adana Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan, yetkililere denetim çağrısı yaptı.

Normal şartlarda hal fiyatına göre kapya biberin marketlerde kilogramı 40-50 lira arasında satılması gerektiğini dile getiren Doğan, "Her nedense marketlerde sürekli fahiş fiyatlar var. Kapya biberin kilogram fiyatı 3-4 gün önce 90 liraya kadar dayanmıştı. Bugünlerde biraz düşüş yaşandı fakat fiyatlar hala olması gerektiğinden çok yüksek. Tüketici ürün almakta zorlanıyor. Hal fiyatına göre yüzde yüz fiyat arttırsalar yine bu şekilde olmaması lazım. Tüketicilere çağrım ürünlerini buradan almalarıdır. Yetkililerin sıkı bir denetim yaparak bu durumun önüne bir an önce geçmeleri gerekiyor" dedi.

Adana’da Bayramda Toplu Taşıma Ücretsiz...
Tanburoğlu: “Cumhuriyeti Ayakta Tutma Savaşı Veriyoruz”
Kısacık: Bayramlar, Millet Olma Bilincimizin Teminatıdır
Nacar: Çanakkale bir kahramanlık destanıdır
Adana'ya Patriot Kuruluyor...
Ameliyata gülerek giren 8 yaşındaki Ferdi hayatını kaybetti...
"Bayramlar dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini sergiliyor"
“Çanakkale ruhu Türk milletinin en büyük güvencesidir!”
Kozay, “Bayramlar umudu ve kardeşliği büyütür”
Adana Demirspor'a Ceza Üstüne Ceza
Seyhan’da Bayram Öncesi Gıda Denetimleri Sıkılaştırıldı...
"Vatandaşlar bayrama büyük bir geçim sıkıntısı içinde giriyor"
Uludağ, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir diriliş destanı”
1.5 Adana Teknoloji Takımları Geleneksel İftar Sofrasında Buluştu
“Bayramı halkın iradesinin yok sayıldığı bir dönemde karşılıyoruz”
Vali Yavuz, "Tarihin Akışına Karşı Durulan Muazzam Bir İrade"
Sibel Can 11 yaş küçük sevgilisiyle evleniyor...
Ebru Gündeş kızı için özel uçak kiraladı...
Seyhan Belediyesi’nde Uzlaşı Sağlandı: Ödemeler Başladı
Dünya tenisinin yeni durağı Adana
Vali Yavuz ve Nacar sağlık çalışanları ile iftar yaptı
Yükleniyor



