-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,29% 0,24
-
EURO
50,77% -0,05
-
GRAM ALTIN
6887,61% 0,57
-
Ç. ALTIN
11465,56% 0,00
Yeni yargı reformunda 'en az 7 ay hapis' detayı
Masadaki yeni düzenlemeyle ısrarlı takipte cezalar artırılıyor. Gündemde, iyi hal indirimi ve denetimli serbestlik uygulamasının kaldırılması da var.
Artan şiddet olayları sonrası yeni yargı reformu için Adalet Bakanlığı çalışmasını tamamladı. Aile ve İçişleri Bakanlığı'nın da destek verdiği paket kısa sürede yasalaşması için Meclis'e gönderilecek. Söz konusu yeni yargı reformuyla birlikte sosyal medya takipleri bile artık 'ısrarlı takip' sayılacak ve ısrarlı takibe de ağır cezalar gelecek.
Telefon ve sosyal medya aracılığıyla sürekli iletişim kurmaya çalışmak. Bir kişiyi ısrarlı ve takıntılı bir şekilde takip etmek. Sadece o kişiyi değil yakınlarının da huzurunu bozmak ısarlı takip suçuna giriyor. Mevcut yasada ısrarlı takip suçunun cezası 6 aydan 1 yıla kadar hapis. Ancak hapis cezası yerine suçluya elektronik kelepçe ya da uzaklaştırma kararı veriliyor.
ISRARLI TAKİBE HAPİS CEZASI GELİYOR
Yapılacak düzenlemeyle ısrarlı takip suçunda da artık hapis cezası uygulanacak. Avukat Cansu Naz Albayrak "Özellikle kadına yönelik şiddet içeren fiiller, henüz işlenmeden failin cezalandırılarak mağdurun korunması amacını gütmektedir." dedi.

BAKAN TUNÇ: "CEZAEVİNE GİRMESİ GİBİ BİR DÜŞÜNCEMİZ VAR"
Yeni yargı reformunun detaylarını 24 TV canlı yayınında anlatan Adalet Bakanı Tunç, "Belli bir süre cezaevinde kalması, işlediği suçun karşılığını cezaevinde görmesi yönünde bir düşüncemiz var." dedi.

EN AZ 7 AY HAPİS YATACAKLAR
Çok sayıda suç kaydı bulunanlar da artık tutuklu yargılanacak. Mevcut yasada 6 yıldan az ceza alanlar; kasten öldürme, yaralama, terör, cinsel saldırı gibi suçları işlemediyse cezaevine girmeden tahliye ediliyor. Düzenlemeyle 6 yıldan az verilen hapis cezalarına yüzde 10 sınırı gelecek. Suçlu en az 7 ay cezaevinde yatacak.

DENETİMLİ SERBESTLİK VE İYİ HAL İNDİRİMİ KALKABİLİR
Kamuoyunda çokça tartışılan denetimli serbestlik ve iyi hal indiriminin de kaldırılması planlanıyor. Buradaki asıl amacın cezasızlık algısını gidermek ve toplumu suçtan korumak olduğunu belirten Bakan Tunç, "Toplumda özellikle cezasızlık algısına yol açan kasten yaralama, toplum huzur güvenliğini bozma gibi, bunlarda da denetimli serbestliğin olup olmayacağı konusu milletvekillerimiz tarafından tartışılabilir" diye konuştu.
19 Mayıs Derneği ile 350 aileye umut olan destek
Sürücüler dikkat: Artık denetim noktaları sorgulanabilecek
Adana’da Bayramda Toplu Taşıma Ücretsiz...
Tanburoğlu: “Cumhuriyeti Ayakta Tutma Savaşı Veriyoruz”
Kısacık: Bayramlar, Millet Olma Bilincimizin Teminatıdır
Nacar: Çanakkale bir kahramanlık destanıdır
Adana'ya Patriot Kuruluyor...
Ameliyata gülerek giren 8 yaşındaki Ferdi hayatını kaybetti...
"Bayramlar dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini sergiliyor"
“Çanakkale ruhu Türk milletinin en büyük güvencesidir!”
Kozay, “Bayramlar umudu ve kardeşliği büyütür”
Adana Demirspor'a Ceza Üstüne Ceza
Seyhan’da Bayram Öncesi Gıda Denetimleri Sıkılaştırıldı...
"Vatandaşlar bayrama büyük bir geçim sıkıntısı içinde giriyor"
Uludağ, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir diriliş destanı”
1.5 Adana Teknoloji Takımları Geleneksel İftar Sofrasında Buluştu
“Bayramı halkın iradesinin yok sayıldığı bir dönemde karşılıyoruz”
Vali Yavuz, "Tarihin Akışına Karşı Durulan Muazzam Bir İrade"
Sibel Can 11 yaş küçük sevgilisiyle evleniyor...
Ebru Gündeş kızı için özel uçak kiraladı...
Seyhan Belediyesi’nde Uzlaşı Sağlandı: Ödemeler Başladı
Yükleniyor



