9659,48%0,49
37,90% 0,05
41,06% 0,14
3766,88% 0,98
6070,97% 1,51
YÜREĞİR BELEDİYESİ RAMAZAN BOYUNCA 45 BİN KİŞİYE İFTAR VERDİ
45 bin kişiye iftar yemeği sunan belediye, evlerinden çıkamayan yurttaşlara da sıcak yemek servis etti. Başkan Ali Demirçalı, “Yüreğir’de kimse kendini yalnız hissetmeyecek” diyerek, yıl boyunca sürecek sosyal yardımların da müjdesini verdi.
Yüreğir Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferini en iyi şekilde yansıtarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek oldu. Başkan Ali Demirçalı’nın talimatlarıyla başlatılan çalışmalarla, Ramazan boyunca her akşam ilçenin çeşitli mahallelerinde kurulan iftar sofraları ile 45 bin kişiye iftar yemeği sunuldu. Ayrıca, iftar sofralarına katılamayan yaşlı, engelli ve hasta bireyler başta olmak üzere, evlerinden çıkamayan vatandaşlara da aşevinden her gün sıcak yemek ulaştırılarak, dayanışma ruhu pekiştirildi.
Yüreğir’de Ramazan ayında, yalnızca iftar sofralarıyla değil, aynı zamanda evlere yapılan sıcak yemek dağıtımlarıyla da ihtiyaç sahipleri yalnız bırakılmadı. Yüreğir Belediyesi ekipleri, yaşlı, engelli ve hastalık nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlara her gün belediyenin aşevinden hazırlanan sıcak yemekleri ulaştırdı.
BAŞKAN ALİ DEMİRÇALI: “YÜREĞİR’DE KİMSE KENDİNİ YALNIZ HİSSETMEYECEK”
Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, dayanışma ve yardımlaşmanın Ramazan ayının özünü oluşturduğunu belirterek, “Bugüne kadar olduğu gibi mübarek Ramazan ayında da özellikle ihtiyaç sahibi ailelerimizi yalnız bırakmadık. Bundan sonra da Yüreğir’de kimse kendini yalnız hissetmeyecek” şeklinde konuştu. Başkan Demirçalı, vatandaşların sofralarına sıcak yemekle destek olmanın, Yüreğir’deki dayanışma ruhunu daha da güçlendirdiğini söyledi.
FARKLI NOKTALARDA İFTAR SOFRALARI
Yüreğir’de yalnızca evlere yemek dağıtımıyla kalmayan Yüreğir Belediyesi, ilçe genelinde çeşitli organizasyonlarla da iftar sofraları kurdu. Ramazan boyunca her akşam farklı bir mahallede iftar sofrası kuran Yüreğir Belediyesi, binlerce kişiye iftar verdi, Ramazan’ın bereketini tüm ilçeye taşıdı.
Başkan Ali Demirçalı’nın “Yüreğir’de hiçbir yurttaş yatağa aç girmesin” talimatıyla yapılan sosyal destek çalışmaları, ilçedeki dayanışma ağını daha da güçlendirdi. Belediyenin sosyal destek çalışmaları, Ramazan ayı sonrasında da devam edecek. Belediye ekipleri, Yüreğir’de zor durumda olan her vatandaşın yanında olmayı sürdürecek.